De WGA is back in town!

De Weber Go Anywhere barbecue is weer in Nederland verkrijgbaar. En wel in een houtskool- en gasuitvoering. De door barbecuefanaten liefkozend WGA genoemde bbq is een superpopulair model. Maar omdat de barbecue niet aan bepaalde eisen in Frankrijk voldeed en daar niet meer verkocht mocht worden besloot het Amerikaanse Weber de Go Anywhere in heel West Europa uit de handel te halen. Dat dit voor veel barbecuers een gemis was bleek wel uit bijvoorbeeld de tweedehands exemplaren die op o.a. Marktplaats werden aangeboden. Deze waren meestal in no-time verkocht!
Maar de nieuwe uitvoeringen zijn weer uitgebreid getest door de betreffende instanties en voldoen aan de Europese normen. Zo zijn de handgrepen aan de zijkanten uit veiligheidsredenen verwijderd omdat een brandende barbecue niet verplaatst mag worden. En er is een hitteschild op het deksel geplaatst. We mogen de Go Anywhere dus weer verkopen. Gelukkig!

Waarom is het WGAtje zo populair bij barbecueliefhebbers?

Nou, om verschillende redenen maar de belangrijkste is toch wel dat je op de Go Anywhere houtskoolbarbecue heel eenvoudig indirect kunt barbecueën. Daarmee wordt de barbecue een soort heteluchtoven: het vlees blijft veel malser en verbrandt niet.

Maar er zijn nog meer redenen die de populariteit verklaren. De WGA is klein en compact maar biedt wel veel mogelijkheden door de vorm en het roosteroppervlak. Door zijn rechthoekige vorm kun je de Go Anywhere van Weber ook gemakkelijker vervoeren dan elke andere barbecue. Er kunnen accessoires zoals briketten, aanmaakblokjes en barbecuegereedschap worden opgeborgen ín de WGA, tijdens het vervoer. En omdat de poten omklappen en het deksel vastzetten blijft de 'koffer' netjes afgesloten en de barbecuespullen blijven dus mooi bij elkaar.
Het efficiënte ontwerp biedt een goed bruikbaar roosteroppervlak van 40,5 x 25,5 cm. De warmte- en luchtcirculatie zijn bij de Go Anywhere houtskoolbarbecue goed te regelen, wat weer belangrijk is bij het indirect barbecueën.

Twee nieuwe uitvoeringen: te gebruiken op gas of briketten

De echte fans kiezen vaak voor de WGA uitvoering op briketten. Barbecueën op houtskool of briketten is de meest authentieke manier en vraagt aandacht en geduld. Voor barbecueliefhebbers is dit de charme van het barbecueën.

Maar er is ook een Go Anywhere uitvoering op gas. Gasbarbecues zijn sneller op temperatuur en eenvoudiger aan te steken. En de WGA op gas is handig op bijvoorbeeld campings waar het gebruik van houtskool en briketten niet is toegestaan.

De Weber Go Anywhere barbecue is weer leverbaar in Nederland!