Wintertent kopen


Veel mensen associëren kamperen met zomer en mooi weer, maar in de winter kamperen is ook zeker een aanrader. Een wintertent is dan lekker praktisch én een handige opslagruimte. De wintertent is een voortent die gemaakt is met het oog op verschillende weerstypen, zoals vorst en sneeuw, maar het beschermt ook tegen felle zon. Lees meer

Sorteer op:
Doréma Davos wintertent 3 300 x 200 cm
739,00
Op bestelling
Brand Pamir 300 wintertent
1.222,00
Op bestelling
Brand Pamir 250 wintertent
1.104,00
Op bestelling
Doréma Davos wintertent 2 250 x 200 cm
689,00
Op bestelling
Doréma Oslo wintertent 1 200 x 200 cm
839,00
Op bestelling
Walker Snow en Fun Plus wintertent
799,00 1.066,00
Op bestelling
Doréma Davos wintertent 1 200 x 200 cm
659,00
Op bestelling
Sorteer op:

Wat is een wintertent?

Wanneer u in de winter met uw caravan of camper wilt gaan kamperen, is de aanschaf van de wintertent aan te raden. Een wintervoortent is volledig waterdicht en windvast. Dat komt doordat hij gemaakt is van PVC. Dit maakt deze tent dan ook anders dan een gewone voortent. Daarnaast is ook de maat van een wintertent anders dan die van een normale voortent. Ze zijn namelijk veelal iets kleiner. Dat komt omdat u in de winter waarschijnlijk minder vaak in de voortent zit, maar voornamelijk in de caravan zelf. Wel kan het handig zijn om extra opslagruimte te hebben, en daarvoor is de wintervoortent dan ook heel geschikt.

Schuin aflopend dak

Wintertenten zijn te herkennen aan hun schuine dak. Door dit schuin aflopende dak, kan de sneeuw hier eenvoudig afglijden. Op die manier blijven sneeuw en bijvoorbeeld bladeren niet lang liggen op de tent. Ideaal.

Hoe zit het met de ventilatie?

Doordat wintertenten veelal gemaakt zijn van PVC, is het van belang om de wintervaste voortenten goed te ventileren. Dit doet u eenvoudig door regelmatig frisse lucht in de tent te laten door de rits even open te zetten. Verder is het goed te weten dat PVC ook gevoelig is voor condens. Een extra reden om goed te ventileren!

Wintertent kopen bij De Wit Schijndel

De wintertent is geschikt voor iedereen die graag in de winter gaat kamperen. Maar dat wil niet zeggen dat u de tent alleen in het winterseizoen kunt gebruiken. U kunt de tent het hele jaar door gebruiken. Wilt u weten welke wintertent het beste bij u en uw caravan past? Kom dan gerust bij ons langs voor advies of doe online alvast wat inspiratie op.