8 Tips & tricks voor de ultieme Winter BBQ + bonustip!

In de zomer barbecueën we er met z’n allen lustig op los. Maar ook in de winter gaat steeds vaker de grill aan. En waarom ook niet? Een winterbarbecue is hartstikke leuk!

Zorg er echter wel voor dat je de juiste voorbereidingen treft, want een winter bbq gaat toch net iets anders in z’n werk dan in de zomer. Maar geen nood; met onze 8 tips zorg jij voor een geslaagde winterbarbecue! De smaak te pakken? Dan vind je onderaan de pagina nog een supertoffe bonustip!

Maak van het buitenleven een feestje!

Met een groot of klein gezelschap, op het balkon, in de tuin of op vakantie, voor iedere buitenbeleving heeft Campingaz de perfecte barbecue. Zo zijn er de luxe buitenkeukens Premium en Select uit de 3 Serie, geschikt voor urenlang spareribs garen en uitgebreide maaltijden maar natuurlijk ook voor een snelle hamburger. De Attitude 2Go barbecues zijn juist weer ideaal op een balkon, maar ook om mee te nemen naar het strand of op vakantie.

Welke past het beste bij u? Bekijk het hieronder!

2. Genoeg brandstof

Wist je dat je barbecue in de winter veel meer brandstof gebruikt dan in de zomer? Ga maar eens na, in de zomer is het wellicht een graad of 25 wanneer je gaat grillen, in de winter misschien maar 5, relatief gezien moet de barbecue  dus veel warmer worden. Zorg er daarom voor dat je in de winter een extra zak met kolen of extra gasfles klaar hebt staan.

3. De juiste plaats

Zijn we er dan al, wat betreft de barbecue? Nee, nog niet helemaal! Je hebt een goede barbecue, voldoende brandstof.. maar waar zet je de barbecue neer? Zoals we al aangaven is het bereiken van de juiste temperatuur in de winter wat lastiger dan in de zomer. Help het proces een handje door de barbecue op een beschutte plek, droog en uit de wind te zetten.

Let op: zorg dat de barbecue niet te dicht tegen een schutting staat en zet de barbecue nooit binnen! Ook niet in een garage of schuur.

4. Warmte, licht en sfeer

In de winter is het kouder, donkerder en daarbij duurt het barbecueën ook nog eens een stuk langer dan in de zomer. Zorg daarom voor voldoende licht in je tuin en een beetje warmte kan ook geen kwaad! Met de juiste attributen maak je er een sfeervol geheel van.

Wat dacht je bijvoorbeeld van gezellige tuinfakkels, een lekker knapperend vuurtje in de vuurkorf of een sfeervolle tuinhaard? Denk ook aan een zaklamp bij de barbecue om je vlees goed te controleren!

AL ONZE TERRASVERWARMING

5. (Kern)thermometer

Nog even over dat vlees! Natuurlijk kan je (met je zaklamp) kijken of het vlees gaar is, eventueel door het een stukje open te snijden. Maar wil je er echt verzekerd van zijn dat het goed is? Werk dan met een kernthermometer. Rauwe kip of een overgare steak; dat gaat jou niet gebeuren! Natuurlijk werkt het ook perfect met een lekker stukje vis.

VIND JOUW THERMOMETER

6. Wat maak je klaar?

We gaven al aan dat het in de winter een stuk langer duurt om je barbecue op temperatuur te krijgen, datzelfde geldt ook voor je vlees. Wil je niet urenlang koukleumen? Kies dan voor wat dunnere stukjes vlees, vis of wat je ook maar lekker vindt.

7. Kleed je warm aan!

Korte broek, slippers en een zonnebril op je hoofd. Zo sta je waarschijnlijk in de zomer achter de grill. In de winter ben je wellicht blij met de warmte van de barbecue zelf, maar zorg er daarnaast voor dat je zelf ook lekker warm bent aangekleed. Begin met je voeten: warme sokken en een paar wandelschoenen of snowboots zorgen ervoor dat de kou niet omhoog trekt. Een lekker warme jas en muts zijn ook geen overbodige luxe. Kijk wel uit met een sjaal, voor je het weet hangt ie in de barbecue en dat wil je natuurlijk voorkomen!

8. Ga je ook buiten eten?

Als allereerste: vertel je gasten dat het om een winterbarbecue gaat zodat ook zij hun kleding hier goed op kunnen aanpassen. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende kussentjes en plaids hebt voor iedereen. Tip: leg ze van tevoren op de verwarming!

Wil je voorkomen dat je gerecht binnen 10 seconden afgekoeld is? Verwarm je borden voor! Doe dat bijvoorbeeld binnen in de oven.

Bonustip!

Winter BBQ Workshop

Zo. Met deze tips, ben jij helemaal klaar voor de ultieme Winter BBQ! Sta je al te popelen om aan de slag te gaan?

Dat komt goed uit want op zondag 13 februari organiseren wij een Winter BBQ Workshop. Samen met chef-kok Ralf maken we een 3-gangen BBQ diner en jij kan vanuit huis meedoen via een livestream!
En weet je wat helemaal mooi is? Je hoeft zelf niet eens de boodschappen te doen!

MEER WETEN?