Puma

Puma is één van de meest toonaangevende sportkleding merken wereldwijd. Met een rijke historie en een groot portfolio aan topsporters en –teams is het een zeer belangrijke speler.

Oprichting in 1949

De gebroeders Dassler begonnen in 1920 met het maken van schoenen in het plaatsje Herzogenaurach. De broers Adolf en Rudolf kozen er in 1949 allebei voor hun eigen weg te gaan. Adolf ging verder met het merk Adidas en Rudolf ging verder met Puma. Dat liep voor beide merken uit op een groot succes.

Distributie in meer dan 120 landen

Het bedrijf met het hoofdkantoor in Duitsland ontwerpt, ontwikkeld, verkoopt en is verantwoordelijk voor de marketing van schoenen, kleding en accessoires. Puma is actief in voetbal, running, training, fitness, golf en motorsport. Het bedrijf heeft meer dan 10000 medewerkers in dienst en distribueert haar producten in meer dan 120 landen.

Topambassadeurs

Puma werkt al jaren voor de snelste en beste atleten ter wereld. Niet voor niets zijn Usain Bolt, Mario Balotelli, Sergio Agüero en Cesc Fabregas ambassadeurs van het sportmerk. Maar ook teams als Arsenal, Borussia Dortmund en het Italiaanse elftal komen in actie in een Puma tenue.

1/4

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1/4

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Nieuwsbrief