Nordisk

Nordisk is al vele jaren een wereldwijde speler in de outdoor branche. Het begon allemaal met het Deense bedrijf Northern Feather. In 1901 was dit het eerste Deense bedrijf met een volledige focus op dons en veren. Dit resulteerde in de productie van eenvoudige dekbedden en kussens.

In de jaren ‘70 werd het dochtermerk Nordisk Freizeit opgericht, dat zich concentreerde op de groeiende outdoormarkt. Met vestigingen in Duitsland, Denemarken, Zweden en Groot-Brittannië werd het merk steeds groter en werden de producten herkend door het innovatieve en modieuze karakter.

Met bedrijven in China en de Verenigde Staten trad het merk langzaamaan buiten de Europese grenzen. In 1991 werd de merknaam gewijzigd in Nordisk en startte een nieuw begin met een herziene focus op productontwikkeling, logistiek en inkoop. Het Scandinavische merk richt zich nu volledig op de ontwikkeling van hoge kwaliteit outdoor kleding, slaapzakken, tenten en overige apparatuur. Nordisk wil de klant net wat meer geven dan zij verwacht en doet dit met zichtbare eigenschappen in het ontwerp en de functionaliteit van de producten, maar ook op innovatief gebied probeert het merk zich te onderscheiden.

Nieuwsbrief