Hanwag

Hanwag staat al ruim 90 jaar voor pasvorm, functionaliteit, kwaliteit en handwerk. Het belangrijkste criterium voor elke Hanwag berg- of wandelschoen is: de perfecte pasvorm. “Innovatie uit traditie“ was, is en blijft de kern van het merk Hanwag.

In 1921 opent Hans Wagner (1896) zijn eerste werkplaats in het Duitse Vierkirchen en daarmee is het bedrijf Hanwag officieel gestart. Hans groeide op in een schoenmakers familie; zijn vader en grootvader waren vakmannen en ook zijn broers, Alfred en Lorenz Wagner startten een eigen schoenbedrijf die zouden uitgroeien tot een succesvol merk, respectievelijk Hochland en Lowa. In 2011 viert Hanwag het 90 jarige bestaan en plaatst een bivakhut in de beroemde en 8 kilometer lange rotsgraat Jubiläumsgrat (tussen Zugspitze en Alpspitze) in het zuiden van Duitsland.

Bergschoenen en wandelschoenen met elk een unieke leest

Sinds de jaren 80 concentreert Hanwag zich volledig op wandelen, trekking, backpacken en bergbeklimmen. Afhankelijk van de categorie ontwikkelt men per model schoen een speciale en optimale leest. Voor de meeste modellen wordt deze zelfs toegespitst op een dames- en herenleest. Deze leest vormt de basis waarover elke schoen wordt geschoeid. Zo groeit bijvoorbeeld de Alaska GTX uit 1996 uit tot een klassieke trekkingschoen die nu nog steeds en zo goed als  onveranderd, vervaardigd wordt.

Veelgebruikte indeling per categorie

De A t/m D categorie is een eenvoudige en treffende indeling die vele producenten van berg- en wandelschoenen hanteren. Wandelschoenen van de A categorie zijn geschikt voor dagelijks gebruik en bijvoorbeeld stedentrips. Categorie B biedt ondersteuning voor lichte trekking en flinke wandelingen. De categorie C bergschoenen zijn geschikt voor backpack toeren in al behoorlijk ruig en rotsachtig terrein. De D categorie is voor de echte bergbeklimmer, voor het zwaarste en ruigste werk.

Unieke combinatie van categorie en bereik

Hanwag is ervan overtuigd dat het te gebruiken materiaal, de leest en maakwijze ook mede de geschiktheid van een berg- of wandelschoen bepalen. Daarom voegde Hanwag aan de vier categorieën nog een eigen indeling naar bereik toe. Deze indeling naar inzetbereik is een combinatie van A t/m D en van gebruikscomfort en sluit beter aan bij het gewenste doel.

Hanwag gebruikt naast de A t/m D categorie de volgende inzetbereiken voor haar wandel- en bergschoenen: Alpin, Rock, Trek, Trek Light, Trail en Travel. Meer specifieke outdoor-activiteiten hebben een eigen indeling zoals Air voor paragliding en Forest voor onder andere jacht.

Hiernaast ontwikkelde Hanwag nog drie op zichzelf staande categorieën, namelijk Yak, Winter en Zwiegenäht. Deze categorieën verwijzen respectievelijk naar; gebruikt materiaal, seizoen en de unieke, dubbel gestikt maakwijze.

Hanwag biedt meer dan bergschoenen alleen

Het belangrijkste bedrijfscriterium, “de perfecte pasvorm”, bereikt Hanwag ook door zich te richten op accessoires en onderhoud. Daarom fabriceert  Hanwag milieuvriendelijke onderhoudsmiddelen om zo de levensduur van het leer en ander gebruikt materiaal van de schoenen aanzienlijk te verlengen. En omdat pasvorm ook verbeterd kan worden door het gebruik van een voetenbed, biedt Hanwag dan ook een aantal comfortverhogende inlegzolen.

Elk model schoen van Hanwag is verzoolbaar

Service past ook bij een bedrijf dat zoveel aandacht aan haar producten schenkt. Een onderdeel hiervan is dat zowel de bergschoenen als wandelschoenen verzoolbaar zijn. Wanneer een zool is versleten maar de schoen is nog comfortabel, dan kan de zool zonder problemen vervangen worden door een door Hanwag erkende schoenmaker.

1/3

  1. 1
  2. 2
  3. 3

1/3

  1. 1
  2. 2
  3. 3
Nieuwsbrief