Bauer

Bauer ijshockeyschaatsen kopen

Bij De Wit Schijndel kunt u terecht voor het volledige aanbod aan Bauer ijshockeyschaatsen. Bauer is in Nederland hét ijshockeymerk. Het heeft verschillende lijnen, zodat er voor iedere ijshockeyer een perfect passend model te koop is.

Bauer Supreme

De Supreme is een instapmodel met een smalle achterkant en een comfortabele enkel. Zeer geschikt voor krachtige schaatsers.

Bauer Nexus

De Nexus is het traditionele model van Bauer dat vooral breed is aan de voorkant.

Bauer Vapor

Het model met de smalste leest is de Vapor. IJshockeyers die deze schaats kiezen, gaan voor een directe schaats met veel snelheid.

Binnen de verschillende lijnen zijn er meerdere modellen beschikbaar. Het verschil tussen de modellen zit vooral in de hardheid van de schoen en de hardheid en kwaliteit van het staal. Hoe harder de schoen, hoe directer de overdracht op het ijs. Hoe harder en kwalitatief beter het staal, hoe langer ze scherp blijven.<br/ > Op de Tuuk staat aangegeven welk ijzer er onder de schaats zit. Er zijn zes verschillende types ijzers. Oplopend in kwaliteit zijn dat: de Lightspeed Pro, Lightspeed 2, Lightspeed 2.1, Lightspeed Fushion, Lightspeed 3 en de Lightspeed Egde. Vanaf de Vapor X60 en hoger is het ijzer van de Bauer schaats met een simpele druk op een knop te vervangen door een nieuw, scherp ijzer: het zogenaamde Trigger System.<br/ > Een ander model dat u bij De Wit Schijndel kunt vinden is de Bauer React waar minder technologie in is verwerkt dan de andere modellen van Bauer. De schaats is vooral geschikt voor mensen met een doorsnee pasvorm en behoefte aan warme voeten. Daarnaast is er een model dat speciaal geschikt is voor dames.

In 1927 werd het Amerikaanse Bauer opgericht. In 1933 bracht het bedrijf de eerste schaats waarvan het ijzer permanent aan de schoen was bevestigd op de markt. Deze uitvinding veranderde het ijshockey voor altijd. Sindsdien is dit merk niet meer weg te denken. Vandaag de dag is Bauer het meest bekende merk in ijshockeyuitrustingen. Sinds het seizoen 2009-2010 gebruikte meer dan 90 procent van alle NHL-spelers tenminste één Bauer product. Het bedrijf is de grootste ontwerper, ontwikkelaar en producent van ijshockeyschaatsen en toebehoren ter wereld. Het Amerikaanse concern levert in 45 landen en heeft sterke associaties met de grootste hockeyorganisaties ter wereld.

1/2

  1. 1
  2. 2

1/2

  1. 1
  2. 2
Nieuwsbrief