Pacific

Pacific is een Duits/ Nieuw-Zeelands familiebedrijf dat sinds 1972 wereldwijd accessoires voor racketsporten verkoopt. Naast ballen, snaren, grips en snarendempers voor badminton, squash en tennis levert het ook tassen en rugzakken en sinds 2009 ook eigen tennisrackets. Fabrieken van Pacific staan in het Duitse Hochdorf en in Nieuw-Zeeland.
He merk is vanaf 2007 officieel ATP-partner voor het leveren van snaren, grips en bespanningmachines. Een aantal topspelers tennist met materiaal van Pacific. Sinds Pacific in 2009 de Tennisdivisie van Fischer (groot in ski en ijshockey) overnam, is dat aantal nog toegenomen. De samenvoeging van de technologieën van Fischer en Pacafic hebben al geleid tot een uniek nieuw product: de BasaltX® . Rackets met deze technologie kennen een optimale combinatie van stijfheid en flexibiliteit. Het vulkanische materiaal waar de rackets uit zijn gemaakt is bovendien volledig afbreekbaar.
De missie van Pacific is  helder. Het wil een compleet en wereldwijd merk zijn voor tennis en andere racketsporten. Het gaat de komende tijd veel geld investeren om  het beste materiaal en de beste service te kunnen bieden aan spelers van alle niveaus. Niet vreemd dat het credo van het bedrijf ‘Number 1 in Performance’ is.

Nieuwsbrief