Met deze tips ga jij goed voorbereid op wintersport

Zonder stress op vakantie, dat wil toch iedereen? Dat geldt niet alleen voor de zomervakantie, maar ook zeker voor de wintersporters onder ons. Daarom geven we je graag enkele tips om goed voorbereid op wintersport te gaan. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

De voorbereidingen thuis

Controleer voor je op wintersport gaat of je materiaal nog (goed) werkt en je ski uitrusting nog voldoet.

Maak je ski uitrusting compleet!


Past je thermokleding nog wel en is je skibroek nog steeds waterdicht of had deze vorig jaar eigenlijk zijn beste tijd al gehad? Check van tevoren goed wat de status is van je skikleding en haal op tijd vervanging in huis. Hetzelfde geldt voor je hardware materiaal, zoals je ski’s, skischoenen of skihelm.

 

Ski's of snowboard laten waxen

Een waxbehandeling voor je ski's of snowboard zorgt voor meer glijvermogen. Je kan makkelijker draaien en bochten maken. We hebben diverse handige spullen in ons assortiment waarmee je het onderhoud thuis kan doen, zoals ski wax of een complete slijpset voor je ski’s of snowboard. 

Wist je dat je jouw ski’s of snowboard ook bij ons kan langsbrengen voor service en onderhoud? Lees er meer over!

 


Skischoenen op maat


Had je de afgelopen wintersport last van blessures of pijn na het skiën? Het kan zomaar zijn dat verkeerde skischoenen de oorzaak zijn! Voor advies op maat kunnen wij een professionele voetscan uitvoeren. Met de 3D scan worden skischoenen op maat gemaakt. De scan, analyse en het advies zijn helemaal gratis.

Onderweg naar je bestemming

 

Winterbanden & sneeuwkettingen

In sommige landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht. Lees hier welke regels er in verschillende Europese landen gelden als het gaat om winterbanden en sneeuwkettingen.

Maak op tijd een afspraak bij de garage als je de grote drukte voor wil blijven.

 

Ga je zelf de sneeuwkettingen omleggen? Dat kan natuurlijk ook! Bij deze enkele tips die je hierbij helpen. Handig! Zeker als je dit nog nooit hebt gedaan.

Stap 1: Gebruik één van de automatten om hier met je knieën op te zitten.

Stap 2: Maak de wielkasten sneeuwvrij.

Stap 3: Zorg dat de kettingen uit de knoop zijn.

Stap 4: Leg de kettingen om je wiel en maak ze vast.

Stap 5: Rijd daarna een paar meter en controleer nogmaals of de kettingen op spanning staan.

 

Skibox


Ga je met je gezin of vrienden op skivakantie en reis je met één auto? Dan kan een skibox van pas komen! Een skibox biedt wintersporters een makkelijke manier om bagage te vervoeren naar de wintersportbestemming. De gemiddelde skibox is lang en smal. De lengte maakt het mogelijk elk formaat ski's, stokken en snowboards in de skibox te plaatsen. Ook schoenen, binders of andere bagage kan je vaak kwijt in de skibox.

Op en off de piste

3-lagen-systeem

De doorgewinterde wintersporter weet hoe koud het kan worden op de piste, zeker in de ski lift. Om goed warm te blijven, is het dragen van meerdere lagen een must.

1. Start met de basislaag. Thermokleding is gemaakt van merinowol of synthetische vezels, wat zorgt voor goede temperatuurregulatie. Transpiratievocht wordt snel afgevoerd, waardoor je lichaam droog, warm en comfortabel blijft aanvoelen.

2. De isolatielaag zorgt voor warmte en draag je over je thermokleding. De middelste laag wordt ook wel de midlayer genoemd. Denk aan een skipully of ski vest. Katoen is uit den boze, omdat katoen nat blijft en je na verloop van tijd een koud en klam gevoel krijgt.

3. De buitenlaag beschermt je lichaam tegen kou, wind, regen en sneeuw. Trek daarom altijd een ski jas aan die ademend, winddicht en 100% waterdicht is.

Krijg je het warm, dan doe je een laag uit. Begint het wat kouder aan te voelen, dan trek je weer een laag extra aan.

Zonnebrand

Zeker wanneer je voor het eerst gaat skiën, kan het zomaar zijn dat je zonnebrand vergeet. Het is ook niet één van de eerste dingen waar je aan denkt als je richting de sneeuw vertrekt. Toch is het belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen. Op de piste kan de zon namelijk erg fel zijn en ook als je na het skiën nog lekker op terras gaat zitten, kan de zon verraderlijk fel zijn. Een lippenbalsem met SPF factor is ook een echte must-have.

Snowboots

Ook een goed paar snowboots mag niet ontbreken tijdens je ski trip. Eigenlijk draag je deze constant wanneer je even niet op de latten staat. Een goed paar snowboots is waterdicht en lekker warm.

Extra tips

 

Leuke must-haves

Ga je met kleine kinderen op vakantie, dan is het leuk om ook een stukje van de berg af te sleeën. Of vermaak jezelf op een regenachtige dag met een leuk wintersport spel.

De après-ski onveilig maken? Trek dan een grappige skipully aan en steel de show!

 


De Wintersport Checklist

De voorbereidingen voor je skivakantie kan tot flink wat hoofdpijn leiden. Iedere keer ben je bang dat je iets cruciaals vergeet. Herkenbaar voor jou? Dan hebben wij de oplossing! Download onze Wintersport Checklist en begin met afstrepen.

Zo ga jij goed voorbereid op vakantie!