De leukste spelletjes voor op de camping

Spelletjes zijn onlosmakelijk verbonden met de camping. Of je nu een spel speelt om de kinderen te entertainen of omdat je zelf graag lekker bezig bent op een rustige kampeerdag, spelletjes zorgen voor plezier bij jong en oud. Maar welke spellen neem je allemaal mee naar de camping? Naast de vele klassiekers zijn er nog veel andere camping spelletjes die we je niet willen onthouden.


KanJam

Het doel is simpel bij KanJam; scoor punten door de frisbee richting de ton te gooien en met hulp van je teamgenoot de frisbee in de ton te krijgen. Makkelijk mee te nemen en snel op te zetten!

Wist je dat wij zelfs een Illuminate versie van KanJam hebben? De tonnen en frisbee geven licht als het begint te schemeren. Dat geeft jou net wat meer tijd om de overwinning binnen te slepen.

Weten hoe KanJam wordt gespeeld? Bekijk dan onderstaande video.




Kubb

Je hebt het Kubb spel vast wel eens voorbij zien komen op de camping. Het doel is simpel; gooi de blokken omver door er met een stok tegenaan te gooien. Jouw talent in mikken wordt hier op de proef gesteld. Daag jouw vrienden of familie uit en word koning Kubb!

Spikeball

Ga je kamperen en zijn de kinderen al iets ouder? Dan is Spikeball een leuk en intensief spel om met het hele gezin te spelen. Of zoek wat vriendjes op de camping en daag elkaar uit! Hoe Spikeball precies werkt, kan je zien in de handige “how to” video hieronder.




Four Square Soccer

Heb je op de camping lekker de ruimte? Dan is het Four Square Soccer spel super leuk om mee te nemen. Het spel wordt verdeeld in 4 vakken en is binnen 5 minuten opgezet. 

Ook in volleybal variant verkrijgbaar.

Paddle Ball

Paddle Ball is een combinatie van squash en tennis. Je bepaalt zelf hoe je het spel speelt. Pak je het serieus aan en zet je een veldje uit of sla je gewoon een balletje over om het te leren? Dankzij de foam ballen is het Paddle Ball ook leuk om met de kinderen te spelen.

Jeu de Boules

Jeu de Boules is toch echt wel de klassieker onder de klassiekers! Wie heeft er niet ooit een potje meegedaan op de camping of thuis? En omdat de regels lekker simpel zijn, is het een ideaal spel voor het hele gezin.




Een spelletje van 999 Games

Fysiek ben je minder actief bezig, maar daarentegen worden je hersenen flink aan het werk gezet. Bij De Wit Schijndel vind je meerdere spelletjes van 999 Games. Ga je voor de klassiekers, zoals Regenwormen of Halli Galli? Of probeer je iets anders uit met spelletjes als Gesjaakt, L.A.M.A. of Metropolis?

Leuk voor jong en oud en ideaal op een regenachtige vakantiedag.


Andere leuke spelletjes


Vraag meerdere kampeerders welke spelletjes zij altijd deden tijdens het kamperen, dan zal ook tafeltennissen of badminton hoog op het lijstje staan. Tegenwoordig vind je op bijna iedere camping wel een tennistafel.

Wil je samen met de kids terug naar je eigen jeugd? Doe dan een potje flesjesvoetbal. Ken je het nog? Je vult een plastic fles met water en met een bal probeer je elkaars fles om te schoppen. Is jouw fles als eerste leeg, dan heb je helaas verloren. Tijd voor een rematch!

En weet je wat nou zo mooi is aan spelletjes? Je kan samen met je kinderen je fantasie de vrije loop laten en zélf een leuk spel bedenken. Geef het een originele naam en je kan beginnen! Gegarandeerd dat het weer een geslaagde dag op de camping oplevert.