Raamisolatie


Goede raamisolatie is onmisbaar om zowel in de winter als in de zomer een aangename temperatuur in uw camper te krijgen. Er zijn complete isolatiesets leverbaar voor aan de binnen- en buitenkant van de verschillende bus campers. In deze set zitten de voorraam en de twee zijramen. Omdat in campers verschillende maten ramen worden geplaatst zitten deze niet standaard in een set. U zou daarvoor zelf een passende isolatie kunnen maken. Deze materialen vindt u ook op onze website.

Sorteer op:
74 producten
H.T.D. Raamisolatieset Mercedes Sprinter vanaf 2018
79,00
Binnenkort leverbaar
DWS Afwerkband voor raamisolatiedeken 15 meter
23,95
Binnenkort leverbaar
Sorteer op:
74 producten

Raamisolatie zelf maken

Wist u dat u uw raamisolatie ook zelf kunt maken?

Materialen verzamelen
Om zelf raamisolatie voor uw camper of caravan te maken, heeft u het volgende nodig:

- Raamisolatie DIY pakket
- Stift
- Tape
- Schaar
- Meetlint
- Naaimachine

Maak een mal
Meet eerst de afmetingen van uw ramen en knip de folie uit het pakket op maat. De folie kunt u vervolgens met tape op het raam plakken, zodat u de contouren van het raam met een stift op de folie kunt zetten. Vervolgens kunt u de mal eenvoudig op maat knippen!

Raamisolatie op maat knippen
Leg de mal uit de vorige stap op het isolatiemateriaal en teken deze over. U kunt vervolgens het isolatiemateriaal eenvoudig op maat knippen.

De zijkanten afwerken
Naai het kantenband vast zodat de zijkanten van de raamisolatie dicht worden gemaakt. De verschillende lagen blijven zo bij elkaar waardoor er geen vocht tussen kan komen.

De ogen en zijnappen bevestigen
Om de raamisolatie aan uw ramen te kunnen plakken, bevestigt u de ogen aan de isolatie waarna u de zuignappen erdoorheen trekt. U kunt er bijvoorbeeld in elke hoek eentje bevestigen.