Barbecue kopen

Bij De Wit Schijndel vindt u een breed assortiment aan barbecues, skottelbraais en buitenkeukens. Barbecueën is erg populair onder Nederlanders. Zodra de temperatuur in ons land omhoog gaat, komen massaal de barbecues tevoorschijn en stijgt overal de vertrouwde geur van gebraden vlees op. Barbecueën wordt in verband gebracht met gezelligheid, lekker eten en ontspannen samenzijn. De ingrediënten voor een perfecte zomeravond!

Lees meer.

1/20

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 20

1/20

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 20

Welke bbq? Nostalgisch, makkelijk of snel?

U staat op het punt een barbecue aan te schaffen voor komende zomer, maar u weet niet welke bij u past? Wordt het een Weber, een Grill Dome of een Outdoorchef? Of gaat u naar de camping en kiest u liever voor het gemak van een Skottelbraai, bijvoorbeeld de Cadac Safari Chef? Dan bent u bij De Wit Schijndel aan het juiste adres. Wij verkopen barbecues op houtskool, gas en elektriciteit, maar ook buitenkeukens en skottelbraais.
Of u nu kiest voor een nostalgische houtskool bbq, de makkelijke gas bbq, een snelle elektrische bbq of een supercomplete buitenkeuken; onze specialisten helpen u graag bij het maken van uw keuze.

Soorten bbq

Nog niet zo heel lang geleden stond een barbecue synoniem aan een gietijzeren bak op poten die werd ‘volgestort’ met houtskool. Als de kolen warm waren, ging er vlees of vis op een rooster en kon het grillen beginnen. Inmiddels is barbecueën een 'manier van leven' geworden. De barbecue is niet alleen van uiterlijk sterk veranderd, maar ook is de keuze een stuk groter geworden. We onderscheiden de volgende soorten barbecues:

Als we de skottelbraai en de (luxe) buitenkeuken ook onder de barbecues scharen, worden de keuzemogelijkheden nog groter.
Anders dan vaak wordt gedacht, zit er qua smaak niet veel onderscheid tussen al die verschillende barbecues. Qua beleving, gebruiksgemak en kosten zijn er echter wel degelijk verschillen.

Houtskool bbq

Een houtskool barbecue is de meest traditionele vorm van barbecueën. Met gebruik van een brikettenstarter is deze bbq in ongeveer een half uur klaar voor gebruik. De temperatuur van het vuur is te regelen met de hoeveelheid houtskool en het open- en dichtzetten van de ventilatieschuiven. Volgens sommige barbecueliefhebbers biedt alleen een houtskool barbecue het echte barbecuegevoel, omdat het ontsteken van de briketten of houtskool onderdeel is van de gezelligheid rondom het barbecueën. Voor de smaak van het vlees maakt het gebruik van houtskool echter geen verschil, hooguit voor de geur.
Meer informatie over houtskool barbecues.

De keramische bbq

De keramische barbecue is niets anders dan een authentieke houtskool barbecue, met dat verschil dat hij is gemaakt van keramiek. Keramiek (aardewerk) is niet alleen zeer hittebestendig. Het materiaal isoleert ook zeer goed, houdt de hitte goed vast en is daardoor zuinig in 'stookgedrag'. Een keramische barbecue is zeer geschikt voor zowel koken op lage temperaturen (Slow & Low cooking) als hoge temperaturen. Een laatste voordeel van keramiek is dat het heel goed vocht vasthoudt waardoor gerechten mals en sappig blijven.
Bij De Wit Schijndel vindt u de professionele Big Green Egg keramische houtskoolbarbecue in verschillende modellen.

Gas bbq

Een gasbarbecue is sneller op temperatuur dan een houtskoolbarbecue, eenvoudiger aan te steken en makkelijker te regelen. Met een goede gasbarbecue heeft u geen last van rook of verbrand vlees omdat het vuur veel constanter brandt. Gasbarbecues zijn ook populair op de camping; er is immers geen stroom voor nodig.
Meer informatie over gasbarbecues.

Elektrische bbq

Een elektrische barbecue is in een paar minuten opgewarmd en koelt heel snel af, wat handig is bij het schoonmaken. Door de constante warmtetoevoer wordt het eten snel bereid en is het vlees goed gaar te krijgen. Bovendien zijn de elektrische barbecues die u vindt bij De Wit in Schijndel zo krachtig, dat de smaak van het vlees niet anders is dan van een barbecue op gas of houtskool. Ook hier geldt: geen last van rook en geen verbrand vlees.
Meer informatie over elektrische barbecues.

Skottelbraai

Een skottelbraai is een uit Zuid-Afrika afkomstig gaskooktoestel waarop u met behulp van enkele uitbreidingen kunt grillen, barbecueën, koken, bakken en wokken. De skottelbraai is dankzij zijn compactheid en veelzijdigheid de laatste jaren erg populair voor gebruik op de camping.
Meer informatie over een skottelbraai.

Buitenkeuken

Wilt u écht stijlvol barbecueën in uw tuin, dan kiest u voor een buitenkeuken. Een buitenkeuken is uitermate geschikt voor bijna alle kookmethoden die u ook in uw eigen keuken kunt hanteren, zoals bakken, grillen, stomen, roken en koken. U kunt uw buitenkeuken ook als oven gebruiken. Door het deksel van uw barbecue te sluiten ontstaat er net als bij een 'gewone' oven een luchtcirculatie.
Er zijn vaste of verplaatsbare buitenkeukens, afhankelijk van uw budget en de beschikbare ruimte in uw tuin.
Meer informatie over buitenkeukens.

Ook voor bbq accessoires naar Schijndel

Buiten kokkerellen is heerlijk om te doen, maar het wordt nóg leuker met de juiste accessoires en gereedschappen. Alle benodigde accessoires zoals gereedschappen, beschermingshoezen, houtskool & briketten, kookboeken, onderhoud & reiniging en smaakmakers vindt u bij De Wit Schijndel.

Skottelbraais en barbecues online kopen

In onze showroom in Schijndel kunt u het volledige assortiment barbecues, skottelbraais en buitenkeukens uitgebreid bekijken. Onze ervaren adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Koopt u liever online? Hierboven vindt u een groot deel van ons aanbod op internet.

Nieuwsbrief