Welke tent is geschikt voor jouw avontuur?

Tenten zijn er in zoveel verschillende maten met zoveel opties en eigenschappen dat bij veel mensen het bekende fenomeen “keuzestress” om de hoek komt kijken. Zeker bij beginnende kampeerders. Ga je met de hele family op rondreis, kies je voor een fietsvakantie of blijf je lekker twee weken op dezelfde plek? Wat het ook wordt, het is belangrijk om je tent af te stemmen op je vakantieplannen. Maar welke tent is nou geschikt voor welke situatie?

1 – Familietent voor het hele gezin

Ga je met het hele gezin naar een camping in Zuid-Europa of verblijf je ergens in eigen land? Wat je bestemming ook is, een familietent is een must als je ergens een langere tijd verblijft. De meeste familietenten hebben meerdere ruimtes, waardoor er ook ruimte is voor bijvoorbeeld een tafel en stoelen. Ideaal natuurlijk als je ergens 2 of 3 weken verblijft. Je kunt het dan zo knus maken als je zelf wil. Omdat de tenten op stahoogte zijn gemaakt, hebben jij en de kids ook genoeg bewegingsruimte.

Familietenten zijn geschikt voor:

• Gezinnen
• Camping vakanties
• Weekendjes weg

2 – Bijzettent voor het creëren van extra slaapruimte

We hebben het net gehad over de familietenten, dan is het een kleine stap naar de bijzettent. Een tent die meestal gebruikt wordt als extra slaapplek voor kinderen. Zeker als deze in de leeftijd zijn dat ze liever niet meer bij papa en mama in de tent of caravan slapen. Door het materiaal zijn bijzettenten ideaal om langere tijd te laten staan. Je kunt hiervoor trouwens ook een koepeltent gebruiken.

Houd je niet alleen van kamperen, maar ben je ook een festivalganger? Voor meerdaagse festivals is de bijzettent ideaal als slaapverblijf. Handig!

Bijzettenten zijn geschikt voor:

  • Weekendjes weg
  • Camping vakanties met het gezin
  • Overnachtingen op festivals

3 – Staat er een rondreis met het gezin op de planning?

Dan is een tunneltent of opblaasbare tent wellicht iets voor jou! Heel populair bij gezinnen en dus perfect als familietent. En hoewel sommigen er groot uitzien, zijn deze tenten gemakkelijk op te zetten, zelfs door één persoon. Dat geldt zeker voor de opblaasbare tent. Doordat deze tenten zo eenvoudig op te zetten en af te breken zijn, zijn ze zeer geschikt om mee rond te trekken. Een ander voordeel is het feit dat de tenten niet veel ruimte in beslag nemen. Erg handig wanneer je een rondreis hebt gepland!

Bekijk hier alle opblaasbare tenten

4 – Lichtgewicht tent voor je fietsvakantie

Een fietsvakantie is een super leuke manier om een land te ontdekken. Plan je route en fiets van camping naar camping of zoek een leuk kampeerplekje in de bossen of aan een meer. Zet je lichtgewicht tent op en breek deze de volgende dag weer gemakkelijk af om weer richting je volgende bestemming te fietsen.

Waarom een lichtgewicht tent? De aluminium stokken en het lichtgewicht tentdoek maken de tent niet zwaar, dus handiger om mee te nemen. Lichtgewicht tenten zijn ook ideaal om in je rugzak te vervoeren, dus ook een prima optie als je gaat backpacken.

Lichtgewicht tenten zijn geschikt voor:
• Fietsvakanties
• Backpack vakanties
• Wandelvakanties

5 – En dan is er ook nog de pop-up tent

Binnen no-time een tent opzetten? Dan is de pop-up tent echt ideaal, eenvoudig kan het namelijk niet. Daarom is het ook één van de favorieten onder festivalgangers en kampeerders die graag een weekendje weg gaan. Geen gehannes meer met het moeilijk opzetten van je tent. Hierdoor kan het ontspannen sneller beginnen!

Pop-up tenten zijn geschikt voor:

  • Overnachtingen op festivals
  • Camping vakanties met het gezin

Is jouw huidige tent aan vervanging toe, wil je wat ruimer kamperen of heb je voor het eerst in je leven een kampeertrip gepland? Dan kan wat advies geen kwaad! Kom gerust langs in onze winkel, onze tentspecialisten helpen je graag met al je vragen. Zien we je snel? ­­­­­­­­­­­­­