ZONDAG 25 JUNI: KOOPZONDAG BIJ DE WIT! Info

1/2

  1. 1
  2. 2

1/2

  1. 1
  2. 2

IJshockeyschaatsen

IJshockeyschaatsen zijn niet bedoeld voor het rijden van lange tochten, maar voor het snel kunnen wenden en draaien op het ijs. De ijzers van dit type schaatsen zijn dan ook korter dan die van noren. Omdat de nieuwe generatie schaatsen een schoen heeft van stugge kunststof (steun bij de enkels) en snel uit- en aangetrokken kan worden, zijn ijshockeyschaatsen heel populair onder met name de jeugd.
Liefhebbers van ijshockeyen vinden bij De Wit Schijndel een enorme keuze aan ijshockeyschaatsen van bekende merken als Bauer, Fila, Head en Roces.

Semi-softboots en hardboots

IJshockeyschaatsen en kunstschaatsen zijn niet hetzelfde. Een ijshockeyschaats heeft een kort ijzer met een sterke ronding terwijl een kunstschaats een getande ronding heeft aan de voorkant waarmee pirouettes gedraaid kunnen worden. De achterkant van het ijzer van een kunstschaats loopt ook verder door.
Net als bij combinoren kunt u bij ijshockeyschaatsen kiezen uit een semi-softboot en hardboot. Deze laatste zorgt voor extra stevigheid bij mensen met zwakke enkels. Medewerkers van De Wit Schijndel kunnen u adviseren welke schaats voor u het meest geschikt is. Zorg verder altijd voor geslepen schaatsen. Scherpe schaatsen zorgen voor meer grip en snelheid op het ijs. Bij De Wit Schijndel kunt u gebruik maken van onze professionele slijpservice.

IJshockeyschaatsen bij De Wit Schijndel

Weet u precies welke ijshockeyschaats u aan wilt schaffen en koopt u liever online? Een groot deel van de ijshockeyschaatsen uit ons aanbod in de winkel kunt u ook op internet vinden; via de links bovenaan deze pagina komt u op de juiste plek terecht. Meer informatie over de verschillende wintersporten bij De Wit Schijndel vindt u op Tips & Adviezen Wintersport.

Nieuwsbrief