Gaskoppelstukken


Gaskoppelstukken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een knelkoppeling, die wordt gebruik om een verbinding te kunnen maken tussen twee leidingen. Bekijk onze koppelstukken online of kom langs op onze afdeling Caravan- en Camper accessoires. Lees meer

Sorteer op:
110 producten
DWS wartel en tule universeel x 1/4 buitendraad 20 mm
7,10
Binnenkort leverbaar
DWS Slangpilaar x 1/4 buitendraad 13 mm
3,50
Niet op voorraad
Sorteer op:
110 producten

Knelkoppeling

Eén van de meeste gebruikte koppelstukken is een knelkoppeling. Een knelkoppeling wordt gebruikt om snel een verbinding te kunnen maken tussen twee leidingen. Een knelkoppeling bevat een knelring en een wartelmoer. Bij het monteren schuift u eerst de moer over de gasleiding, daarna de ring. Vervolgens steekt u de knelkoppeling in de buis en draait u alles goed vast.

Om ervoor te zorgen dat de gasleiding niet te ver dichtgedrukt wordt door de ring, kunt u het beste ook gebruikmaken van een versteviging bus. Deze gaat eerst in de gasleiding voordat u de moer afdraait.

Goed om te weten
Er zijn links- en rechtsdraaiende wartels. Om te kunnen zien welke links is, hebben ze een inkeping in de wartel gemaakt. Een rechtsdraaiende wartel heeft deze inkeping niet.

Vergeet ook niet om bij een slangtule altijd een slangklem te gebruiken.

Gaskoppelstukken kopen bij De Wit Schijndel

Of u nu op zoek bent naar een knelkoppeling, verstevigingsbusje of slangtule. Voor uw gaskoppelstukken bent u bij De Wit Schijndel aan het juiste adres. Bestel uw gaskoppelstukken eenvoudig online of kom langs op onze afdeling Caravan- en Camperaccessoires. U vindt deze afdeling tegenover onze hoofdwinkel. Onze collega’s staan voor u klaar!