Familiedag bij De Wit Schijndel op zondag 10 juni van 12 - 17 uur!Meer info

Xenteq LBC 512 acculader

(8)
Op voorraad

126,50

113,99

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Xenteq LBC 512 acculader

De slimme acculader van Xenteq, de LBC 512, is een volledig automatische acculader en druppellader in één. Het voordeel hiervan is dat hij permanent aan de accu aangesloten kan blijven, dus ook tijdens het belasten van de accu zoals het starten van de motor en bij aanwezigheid van andere stroombronnen. De LBC 512 is dus prima geschikt om in te bouwen.

Slimme microprocessor

Door de microprocessor in de LBC 512 is er altijd een veilige verbinding tussen de lader en de accu. Deze processor controleert het laadproces en is hierin uiterst nauwkeurig. De zogenaamde ‘switch-mode’ techniek zorgt ervoor dat de LBC 512 zelf schakelt tussen acculaden en druppelladen. Hij is compact, lichtgewicht en te gebruiken op professioneel- en recreatief niveau. De veelzijdigheid en doorontwikkelde elektronica in de accu/druppellader is wat hem onderscheidt van andere acculaders.

Fluisterstille werking

Omdat de LBC 500 geen ventilator heeft, is een bijkomend voordeel dat hij een fluisterstille werking heeft. De laderstatus wordt duidelijk weergegeven door LED lampjes. Aan de voorzijde van de lader zit één knop waarmee u de lader kunt instellen, veel eenvoudiger kan het bijna niet! De LBC 512 wordt standaard geleverd met een vaste laadkabel van 1 meter.

Stabiele uitgangspanning

Een extra functie van de LBC 512 is dat hij ook inzetbaar is als voeding. Er zit een speciale voedingstand op de acculader waardoor er een stabiele uitgangspanning ontstaat waar andere apparatuur op aangesloten kan worden.

Specificaties: Xenteq LBC 512 acculader

 • Naam: LBC 512 acculader
 • PLU: 1165552
 • Merk: Xenteq
 • Geschikt voor: Startaccu, semi-tractie accu, gel accu, AGM accu, Spiral accu en calcium accu
 • Ingangsspanning: 230VAC
 • Uitgangsspanning: 12VDC
 • Laadstroom: 10 ampere
 • Maximale accucapaciteit: 14 Ah tot 150 Ah
 • Instelbaar: Ja
 • Afmetingen: 20,4 x 13,3 x 5,9 cm (l x b x h)
 • Gewicht: ± 1 kg
 • Garantie: 5 jaar garantie

8 Recensies voor: Xenteq LBC 512 acculader

 • toplader
  Bart, 05-07-2017
  Kreeg zelfs een oude startmotor weer gewoon aan de praat. Supersimpel in gebruik. Simpelweg een topprodukt.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Toplader
  Martijn van Ierland , 07-06-2017
  Snelle levering en laadt onze accu's goed. Semi-tracti en deep cycle voor elektrische buitenboordmotor. Onze Ctek lader (toch ook een topmodel) had met deep cycle grote moeite. Deze lader gooit ze weer tot de nok vol sap.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Motoraccu laden
  Jan, 13-02-2017
  Heb deze lader gekocht omdat mijn oude lader, zoals eerder beschreven, ook de accu liet koken. Deze lader heb ik in de wintermaanden nodig om de accu geregeld op peil te houden. En dat doet hij prima. Kan de lader aanzetten en na een paar dagen weer uit zetten zonder gevaar voor de accu.
  Prima product.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Heel tevreden
  Evi , 13-12-2016
  Handig toestel , we hadden een probleem met de batterij en de lader gaf hier ook direct een storing voor aan . Andere laders blijven maar gaan , wat heel gevaarlijk kan zijn .
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Perfecte lader
  Joris Crul, 24-08-2016
  Deze lader vervangt een oude simpele lader die niet kan druppelen ed.
  De lader is zeer makkelijk aan te sluiten, makkelijk in te stellen en heft gelukkig geen poespas.
  De lader heeft zelfs een mogelijkheid om met zonnepanelen om te gaan, daarvoor hoef je dus geen dure te kopen.
  Voor de prijs zeker een hele goede acculaden
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • LBC 200 na 14 jaar met pensioen
  Marcel Evers, 19-08-2014
  Mijn oude LBC 200 blijkt niet te beschikken over de moderne laadprogramma's die wel in de LBC 512-10 zitten. Vanwege de bewezen kwaliteit gekozen voor dit nieuwe model van het zelfde (nederlandse) fabrikaat. Het instellen is zo gepiept. Je kunt alle accutypes instellen, veel beter dus dan bij een universele lader. De lader heeft een led-indicatie voor foutmeldingen
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • slim ding
  Herman Logtenberg, 27-07-2014
  In mijn camper zat een lader die de accu stiekem aan de kook houdt, dus de druppelregeling werkte niet ( meer), slecht voor de accu dus. Na wat zoeken bestelde ik de LBC 512 acculader - Xenteq, en heb 'm eerst aangesloten met de klemmen en uitgestest of deze het wel doet. Goed lezen wat te doen, want met één knopje kies je uit alle functies. Dat lijkt onmogelijk, maar heel kort na het inschakelen kies je voor het type accu, en die keuze wordt opgeslagen. Daarna kan je met hetzelfde knopje andere functies instellen, zoals stand-by en eventuele foutmeldingsinformatie. Alle leds die normaal het laadproces aangeven kunnen dan in een variatie informeren over een disfunctie of aansluitfout. Mogelijk nooit nodig, maar toch! Na een 30 minuten ruim doorladen, en dat doet deze lader altijd bij opnieuw aan de 230 volt aansluiten, kreeg ik oranje en groen, en de voltmeter liep terug naar 13,5 volt, druppelladen. Zoals het hoort! Daarna de klemmen eraf, ogen eraan gesoldeerd (bijgeleverd) en gezorgd voor een vaste inbouw, de stekker eraan gelaten, even een geaard stopcontact in de ruimte met de elactrasoep gedaan. Het apparaat is geheel stil, en simpel te bevestigen. De handleiding is in NL GB en DE, het is inderdaad een NL product.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Zeer tevreden
  M van Waardenburg, 09-12-2013
  Deze degelijke acculader kocht ik nadar mijn Ctec stuk ging. De LBC 512-10 blijkt gunstiger van prijs en veel accuprogramma's te hebben. Erg handig. Nog even gebeld met de (Nederlandse!!!!!) fabriek voor een technische vraag. Snel en zeer goed geholpen. Deze jongens weten alles van acculaders en accu's
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief