Votronic 70 A scheidingsrelais

(3)
Op voorraad

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Votronic 70 A scheidingsrelais

Het Votronic scheidingsrelais is een schakelaar die automatische de start- en huishoudaccu koppelt en ontkoppelt.

Tijdens het rijden zijn de accu's verbonden zodat de dynamo beide accu's kan laden. Wanneer het contact wordt uitgezet ontkoppeld het relais de accu's weer zodat de startaccu niet kan worden leeggetrokken door de verbruikers in de camper.
Zo hebt u altijd een volle accu om te kunnen starten.

Specificaties: Votronic 70 A scheidingsrelais

 • Naam: 70 A scheidingsrelais
 • PLU: 1165505
 • Merk: Votronic
 • Geschikt voor: Het laden van 2 accu's
 • Ingangsspanning: 12 volt DC
 • Laadstroom: 70 ampère maximaal
 • Afmetingen: 20 x 20 x 20 mm (lxbxh)

3 Recensies voor: Votronic 70 A scheidingsrelais

 • Verwarring!
  Chris, 08-09-2017
  In de war... Volgens de bijgeleverde schema zouden 87 en 30 aangesloten moeten worden met kabels van minimaal 6mm2. En volgens de algemene electra aansluit schema die de Wit maakt wordt 10mm2 aangeraden.
  Maar de bijgeleverde schoentjes zijn voor 2.5mm2 draad gemaakt, niet veel groter. Hoe 10mm2 kabel aan te sluiten?? Zulke klemmetjes bestaan zonder ik weet niet eens..
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • vraagje over scheidingsrelais
  Ronald van Woerkum, 07-07-2015
  Goedendag,

  ik zie overal op de schema's staan dat ze zijn verbonden met de dynamo maar ik wil 2 accus met verschillende capaciteit gaan laden met 1 lader..
  dat kan toch ook een scheidingsrelais tussen??

  ik hoor het graag
  Groeten
  Ronald

  =================================

  Beste Ronald,

  Het relais opent zich als er laadspanning komt en sluit zich weer als deze laadspanning verdwijnt. Je kunt hem dus ook gebruiken met een acculader. Deze 'vervangt' dan de dynamo op het schema.

  Met vriendelijke groet,

  De Wit Schijndel
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • verkeerde info scheidingsrelais.
  ted, 02-02-2015
  hallo.
  als ik het schema bij dit relais, bekijk zou ik met mijn bescheiden kennis van electra,zeggen dat dit niet kan werken daar de 85 en 86 aansluiting los van de doorverbinding 30 naar 87 staan.

  groet ted

  ----------------

  Beste Ted,

  Het schema klopt toch echt. Als op 86 stroom van de dynamo komt dan worden 30 en 87 verbonden. Als er geen stroom meer op 86 staat dan schakelt het relais de verbinding tussen 30 en 87 weer uit. 85 is de massa.

  Met vriendelijke groet,

  De Wit Schijndel
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief