Victron Energy Cyrix-ct scheidingsrelais

(6)
Op voorraad

49,50

41,99

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Victron Energy Cyrix-ct scheidingsrelais

Het Cyrix-ct scheidingsrelais van Victron Energy is een intelligente accuscheider met microprocessor. Het relais koppelt accu's automatisch parallel als één van de accu's geladen wordt. Als de spanning daalt, doordat de accu niet langer geladen wordt, worden de accu's weer van elkaar losgekoppeld. Het Cyrix-ct relais is een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld een diodebrug.

Geen voltage verlies

De belangrijkste eigenschap is dat er praktisch geen voltageverlies optreedt. Daardoor hoeft het uitgaande voltage van een dynamo of acculader niet verhoogd te worden. De software van de Cyrix-ct doet meer dan enkel koppelen en ontkoppelen. Het kijkt naar de algemene trend en het tijdsbestek waarin deze trend plaatsvindt. De Cyrix-ct accuscheider past zich automatisch aan de systeemspanning aan en is geschikt voor 12 en 24 volt installaties.

Meerdere accu's laden

De Cyrix-ct relais maakt het mogelijk om met één acculader of dynamo gelijktijdig meerdere accu's te laden. Tijdens het ontladen zijn de accu's gescheiden zodat het ontladen van de huishoudaccu geen effect heeft op de startaccu. De startaccu blijft volledig geladen. In de meest voorkomende gevallen is de dynamo rechtstreeks op de startaccu aangesloten. De huishoudaccu, en bijvoorbeeld een boegschroefaccu en andere accu's, zijn elk met een Cyrix-ct accuscheider op de startaccu aangesloten. Als het Cyrix-ct relais merkt dat de startaccu het koppelvoltage heeft bereikt zal het schakelen zodat de andere accu's parallel geladen kunnen worden.

Meet in beide richtingen

Het bidirectionele relais meet het voltage in beide richtingen, van allebei de aangesloten accu's. Hierdoor schakelt het dus ook als de huishoudaccu wordt geladen door een acculader. In gevallen van nood kan het Cyrix-ct scheidingsrelais ook handmatig worden geschakeld. Met een schakelaar kunnen accu's parallel worden verbonden. Zeer nuttig in het geval van een lege of beschadigde startaccu. Dit model is niet geschikt in combinatie met een Euro 5 en Euro 6 motor.

Specificaties: Victron Energy Cyrix-ct scheidingsrelais

 • Naam: Cyrix-ct scheidingsrelais
 • PLU: 1152033
 • Merk: Victron Energy
 • Geschikt voor: Het laden van 2 accu's
 • Piekvermogen: 120 ampère
 • Dynamo stroom: 70 ampère continu
 • Inschakelspanning: 13 - 13,8 volt en 26 - 27,6 volt
  Met intelligente trend detectie
 • Uitschakelspanning: 11 - 11,8 volt en 22 - 25,7 volt
  Met intelligente trend detectie
 • Eigen verbruik: <3 mA (accu's gescheiden)
 • Aansluitingen: M6 bouten
 • Starthulp: Ja (Werkzaam gedurende 30 seconden)
 • Afmetingen: 46 x 46 x 80 mm (h x b x d)
 • Gewicht: 0,11 kg
 • Beschermingsklasse: IP54

6 Recensies voor: Victron Energy Cyrix-ct scheidingsrelais

 • Zeer happy
  Fred Schnellenberg , 24-04-2017
  Werd snel geleverd. Dag later aangesloten volgens bijgevoegd eenvoudig schema. En werking gecontroleerd met V meter. Werkt super. Ben er zeer blij mee .
  Groeten Fred
  New Blue Star Bulli
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • scheidingsrelais
  Esther, 19-05-2016
  handleiding is zeer duidelijk.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Mooi dingetje
  Martens, 06-04-2016
  Had er even over gedacht dit via mijn centrale besturing zelf te maken maar zo plug and play en stand alone werkt perfect..
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • niet jammer
  christophe, 26-10-2015
  Alles aangesloten zoals vermeldt op het plannetje, behalve de zekeringen tussen start en homebatterij en een extra zekering tussen cyrix en homebatterij, daarna zekeringen er in en alles werkte perfect
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Aansluitschema is niet juist!?
  Willem, 06-10-2015
  Even een opmerking nav de eerdere review van Eric. Ik heb zelf de Cyrix nog niet aangeschaft maar wel de productsheet van de leverancier gedownload en bekeken.
  Daarin wordt de (kortdurende dus gebruik een moment button!!!) starthulp aansluiting gemaakt tussen pool 85 en pool 30 /(+ van de huishoud accu) en dus niet de plus van de start accu/aansluiting 87 zoals weergegeven in bovenstaande afbeelding. Ik heb andere berichten gelezen (over de 230ampere versie) dat permanente en/of verkeerde aansluiting van de starthulp uiteindelijk tot het einde van het relais zal leiden! Dus let goed op een juiste aansluiting! Dit is een goedbedoeld advies dus hopelijk heeft iemand er iets aan.
  Met vriendelijke groet,
  WillemS
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Jammer
  Eric, 30-09-2015
  Hij heeft een tijdje getikt als batterij 2 leeg werd en aan batterij 1 stroom begon te vragen. Batterij 2 opladen is helaas nooit gebeurd. Kort daarna tikte hij ook niet meer.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief