Under Armour

Under Armour is opgericht in 1995 door voormalig University Of Maryland football speler Kevin Plank. Under Armour maakt prestatiegerichte sportkleding die de sporter koel, droog en licht houdt gedurende de training of wedstrijd. De complexe technologie is er speciaal op gericht om sporters koel te houden bij warm weer, en warm te houden bij koud weer.

Na zijn studie ging Kevin Plank op zoek naar het superieure T-shirt dat koel, droog en licht blijft tijdens het sporten. Hij maakte zijn eerste prototype en gaf dat aan zijn teamgenoten van Maryland. Met feedback van zijn teamgenoten bleef hij werken aan zijn ontwerp tot het zo goed als perfect was. Later is een revolutionair nieuw T-shirt ontstaan dat is opgebouwd uit microvezels die vocht snel afvoeren naar buiten zodat de sporter koel, droog en licht blijft.

Later richtte hij Under Armour op in de kelder van zijn grootmoeder in Washington DC. Een jaar later was zijn eerste verkoop aan een sportteam een feit. Daarna volgende andere belangrijke teams in een razend tempo. Het bedrijf verhuisde al snel naar Baltimore waar er meer plek was voor het ontwerpen van de verschillende sportlijnen waaronder HeatGear, ColdGear en AllSeosonGear.

In 1999 presteerde het merk om met hun sportoutfits in de films ‘Any Given Sunday’ en ‘The Replacements’ terecht te komen. Iets later, in 2003, lanceerde Under Armour zijn eerste tv-commercial. Nog geen twee decennia later maakt Under Armour 's werelds meest innovatieve sportkleding, schoenen en accessoires.

1/5

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 5

1/5

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 5
Nieuwsbrief