2e paasdag zijn wij open! Maandag 2 april van 10 - 17 uur Meer info

Truma Warme luchtset voortent

(1)
Niet op voorraad

85,40

68,99

Mail mij

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Truma Warme luchtset voortent

De Truma Warme luchtset voortent zorgt voor een aangename warmte in de voortent. In de koele avond- en ochtenduren en in de overgangstijd, kan de voortent met behulp van deze warme luchtset aangenaam worden verwarmd. De warme lucht van de Truma kachel wordt direct uit het warme luchtrooster in de voortent gebracht.

 • Kan op elke Truma kachel met warme luchtrooster worden aangesloten

 • De voortent wordt aangenaam verwarmd

 • Vermindert de vochtigheid in de voortent

 • Comfortabel en gemakkelijk te bedienen

 • Optimale warmte afgifte wanneer de caravanverwarming zich aan de kant van de voortent bevindt

 • In minder dan 1 uur volledig en probleemloos te monteren in caravan en camper

Waar u nog op moet letten

De warme luchtleiding tussen verwarmingsventilator en uitblaasklep moet minstens 1,5 m lang zijn. Kortere verbindingen kunnen tot oververhitting van de uitlaat leiden als de klep gedeeltelijk geopend is. Bij het verwarmen van de voortent met de Truma warme luchtset voor voortenten wordt warme lucht uit het warme luchtsysteem van de caravan naar buiten geblazen. Zo vermindert het warmtevermogen van het interieur van de caravan. Om het binnendringen van spatwater in het warme luchtverdelingssysteem te verhinderen, moet de opening in de caravanwand zo laag mogelijk worden aangebracht (in ieder geval onder de hoofdleiding voor de warme lucht). De Truma warme luchtset voor de voortent is geschikt voor aansluiting op warme luchtleidingen met een doorsnede van 65 mm.

Specificaties: Truma Warme luchtset voortent

 • Naam: Warme luchtset voortent
 • PLU: 1060170C
 • Merk: Truma
 • Kleur: Wit
 • Inclusief: 1 meter warme luchtleiding, ventilator T-stuk, luchtafsluiter en luchtuitlaat met klep
 • Geschikt voor: Aansluiting op warme luchtleidingen met een doorsnede van 65 mm
 • Kleur: Wit

Recensie: Truma Warme luchtset voortent

 • Twee verschillende buitenkleppen voor luchtverwarmingset.
  Frans van Och, Gas Technische Dienst Eindhoven, 28-02-2014
  Wij hebben als erkend installateur de verwarming van de caravan gebruikt om de voortent te verwarmen met de warme lucht van de truma kachel van de caravan. Thuis gemonteerd en op de camping uitgeprobeerd. Werkt ten dele goed. Doordat wij een luchtleiding van 65 mm gebruikte en een buitenklep op de buitenwand
  caravan (voortent) ontstond er te veel weerstand in de ventilator caravankachel. Ter plaatse een tweede nieuwe aluminium luchtleidiing gemonteerd waardoor de ventilator perfect ging werken omdat deze zonder veel weerstand de lucht kon verplaatsen naar twee uitblaasopeningen op de caravanwand. Echter wij hadden maar een uitblaasklep/opening voor montage op de wand. Heel Nederland op internet afgezocht voor zo'n klepje.
  Een gevonden, besteld, betaald en thuis gekregen. Echter een heel
  ander model. Geen gezicht op een wand twee verschillende kleppen. Wij hadden net als andere campeerders gewoon een open gaskachel in de voortent kunnen plaatsen, maar als gastechnisch installateur doen wij dit niet. Open gastoestellen zonder afvoer in de voortent kunnen gevaarlijk zijn/worden. Bij landurig gebruik komen er ondanks ventilatie toch verbrande rookgassen vrij de ruimte in. Deze bestaan uit H2O, waterdamp,
  CO2, kooldioxide en N2, stikstof. Verder nog een klein gedeelte NOX. Deze veroorzaakt de zure regen. Na langdurig gebruik bij weinig ventilatie wordt CO2 opnieuw aangezogen als verbrandingslucht. Dan verbrandt CO2 meteen naar CO koolmonoxide en is zeer gevaarlijk. Dus altijd goed ventileren en niet vele uren achter elkaar de kachel gebruiken. Wat wij gemonteerd hebben is veilig omdat de rookgassen van de kachel op stijgen (thermische trek) en door de schoorsteen op het dak naar buiten wegwaaien. Open gaskachels zonder afvoer altijd goed ventileren.
  Wij zijn op zoek naar een buitenklep als op de foto.

  Frans van Och, Eindhoven.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief