Spyder

Geschiedenis
In 1978 werd Spyder opgericht door David Jacobs, een voormalig professioneel wedstrijdskiër. Het merk werd bekend om een blauwe race-broek met geel gestreepte beschermende kussentjes. Skiërs begonnen deze broek ‘spider’ te noemen omdat het patroon er uit zag als een spinnenweb. Deze functionele broek werd de meest begeerde skibroek door nationale teams. Elk team moest en zou er een hebben! In 1988 nam de suit het over van de populaire broek. Deze suits waren grafisch ontworpen met een nieuw spinnenwebdesign.

In 1998 werd Spyder een officiële leverancier van het Amerikaanse Ski Team. In 1998 kende de skisport een revolutie waarbij freeskiing populair werd. Kent Kreitler ging voorop in het freeskiing en Spyder speelde hier direct op in door de ‘Kreitler’ lijn te introduceren. Later in 2002 werd Spyder de sponsor van de Canadese Alpine Ski Team.

Hoogwaardige ski kleding
Ski kleding van Spyder is geproduceerd waar hightech, sport specifieke functies en modebewuste ontwerpen voorop staan. Het bedrijf verkoopt hoogwaardige bovenkleding vooral in de Verenigde Staten en in Canada. Daarnaast verkopen zij hun producten in meer dan 50 landen buiten Noord-Amerika.

Ski kleding voor heren, dames en kinderen
De ski kleding van Spyder is gericht op het hele gezin. Jong en oud, dames en heren kunnen terecht voor ski-jassen, broeken, accessoires, race suits, t-necks en shirts maar ook heerlijke onder- en tussenlaag skipully’s en warme truien.

Skiër met actieve levensstijl
Spyder is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste merken op het gebied van skikleding door middel van het authentieke productaanbod. Daarnaast hebben zij aandacht voor het begrijpen van de ingewikkelde functies die wintersportkleding moet hebben. Functies en mode die voldoen aan de kritische en lifestyle eisen van de fanatieke skiër. Spyder is bekend als een premium merk in de wintersport met zijn succes in het produceren van mooie kleding voor de wintersportliefhebber met een actieve levensstijl. 

Nieuwsbrief