Spelregels tafeltennis

Wilt u een tafeltennistafel kopen, maar kent u eigenlijk de regels niet? Of speelt u op de camping altijd een potje ping pong zonder echt te weten wat u doet? Lees hier de belangrijkste spelregels van het tafeltennis voor nog meer speelplezier!

Opslaan

Bij de opslag moet de speler de bal zo slaan dat eerst het eigen speelveld geraakt wordt. Vervolgens moet de bal over het netje heen zonder dit te raken om daarna het speelveld van de tegenstander te raken. Als de bal het netje raakt, maar toch nog de overkant van de tafel haalt, moet de opslag overgedaan worden. Haalt de bal de overkant niet, maar blijft hij steken achter het netje, dan wordt er een punt toegekend aan de tegenstander. Iedere keer als er in een set twee punten gescoord zijn, mag de tegenspeler opslaan.

Wanneer heeft u gewonnen?

De speler die als eerste 11 punten heeft, wint de game. Wanneer iemand uiteindelijk gewonnen heeft, is afhankelijk van hoeveel games er gespeeld worden in een spel. Meestal wordt er gespeeld tot een speler drie of soms vier games heeft gewonnen. Is het 10-10 in een game? Dan moeten de spelers om de beurt opslaan. De eerste speler die 2 punten meer heeft dan zijn tegenstander wint.

Meer advies nodig?

* Verplichte velden

Of bel

073-5492356

Nieuwsbrief