Snowboots kopen


Snowboots, misschien niet het type schoen dat u zo snel zou dragen. Maar als u terug denkt aan de koude Nederlandse winter is het misschien niet zo’n gek idee om een paar aan te schaffen. Snowboots zijn speciale winterlaarzen die over het algemeen van goede kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. Helemaal niet verkeerd om een paar snowboots in de kast te hebben staan voor de wintersport of voor de dagen dat het Hollands koud is. Lees meer

Sorteer op:
90 producten
Horka Highlander winterlaarzen dames blauw
189,95
Alleen online
Olang Montreal snowboots heren nero
289,95
Alleen online
Sorel Explorer II Carnival Sport snowboots dames black
64,99 129,99
Alleen online
Grisport Viken winterlaarzen brown
149,95
Alleen online
Meindl Soelden winterlaarzen dames brown
159,90
Alleen online
Olang Montreal winterlaarzen heren cuoio
201,99 289,95
Alleen online
Meindl Garmisch II winterlaarzen heren mahagoni
359,90
Alleen online
Meindl Novara winterlaarzen dames dunkelbraun
284,90
Alleen online
Meindl Telfs winterlaarzen heren anthrazit
145,99 244,90
Alleen online
Meindl Telfs winterlaarzen dames nachtblau
244,90
Alleen online
Meindl Verbier winterlaarzen dames braun
379,90
Alleen online
Devisys Antislip hak
26,95
Alleen online
Grisport Norwich winterlaarzen dames green
169,95
Alleen online
Sorel 1964 Pac Nylon snowboots heren quarry dove
144,99
Alleen online
Sorel 1964 Pac Nylon snowboots heren tobacco black
144,99
Alleen online
Sorel Caribou snowboots heren bruno
184,99
Alleen online
Sorel Caribou snowboots heren black dark stone
184,99
Alleen online
Antarctica 1238 snowboots junior antracite
Vanaf 54,95
Alleen online
Antarctica 8758 snowboots dames beige
109,95
Alleen online
Antarctica 1363 snowboots junior khaki
Vanaf 59,95
Alleen online
Antarctica 1363 snowboots junior nero
Vanaf 59,95
Alleen online
Antarctica 903 snowboots heren khaki
84,95
Alleen online
Antarctica 6187 snowboots dames beige
109,95
Alleen online
Antarctica 1238 snowboots junior beige
Vanaf 54,95
Alleen online
Antarctica 6187 snowboots dames rosso
109,95
Alleen online
Antarctica 6187 snowboots dames nero
109,95
Alleen online
Antarctica 903 snowboots heren nero
84,95
Alleen online
Antarctica 2201 snowboots junior nero
Vanaf 49,95
Alleen online
Antarctica 665 snowboots dames nero
54,95
Alleen online
Antarctica 2350 snowboots nero
64,95
Alleen online
Bergstein BN 123 Lux snowboots junior teo cordura violet
30,99 44,95
Alleen online
Olang Fantasy snowboots dames nero
99,95
Alleen online
Olang Grace OC snowboots dames nero
159,95
Alleen online
Olang Montreal winterlaarzen heren caffe
289,95
Alleen online
Olang Montreal winterlaarzen heren brown
201,99 289,95
Alleen online
Olang Stubai OC snowboots heren nero
169,95
Alleen online
Sorteer op:
90 producten

Waarom snowboots?

Hagel, sneeuw, regen en ijzige kou. Zodra de winter in Nederland zijn intrede doet, is het raadzaam serieus over de aanschaf van een paar stevige en comfortabele snowboots na te denken. Maar ook als u op wintersportvakantie gaat, mogen waterdichte of waterafstotende snowboots zeker niet in uw bagage ontbreken. Snowboots (of winterlaarzen) houden uw voeten in zware omstandigheden droog en warm. En omdat u ze in de winter misschien vaak zult dragen, mogen ze er ook nog eens sportief, stoer en modieus uitzien. Snowboots zijn, zoals de naam al aangeeft, speciaal ontworpen voor natte weersomstandigheden met kou en sneeuw. Snowboots zijn vaak waterdicht en isoleren goed. Een aanrader zijn winterlaarzen met een waterdicht membraan, zoals Gore-Tex. Dit materiaal staat voor kwaliteit en geeft de garantie dat schoenen waterdicht, winddicht en ademend zijn. Snowboots zijn voorzien van zolen met een grof profiel wat extra grip biedt. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te maken nadat ze in aanraking zijn geweest met sneeuw of modder. Kortom, ideaal voor de winter!

Snowboots kopen

Er zijn een aantal punten waarop u moet letten bij het aanschaffen van snowboots. In deze punten zit het verschil in kwaliteit en prijs.

- Materiaal: Snowboots van leer zijn over het algemeen van betere kwaliteit dan snowboots van kunststof. Leer is ook vaak beter schoon te maken dan kunststof. Schoeisel met Gore-Tex of een ander membraan, ademt, is duurzaam, waterdicht en zodanig ontworpen dat de voeten te allen tijde droog blijven en comfortabel aanvoelen. Kijk ook naar het materiaal van de voering. Deze moet zorgen voor een warme, ademende omgeving voor de voeten.
- Hoogte van de snowboots: Een laag model is flexibeler dan een hoog model. Echter, bij een laag model heeft u eerder kans op natte voeten. Bij een hoog model bereikt de sneeuw uw voeten natuurlijk minder snel.
- Waterdichtheid: Niet alle snowboots zijn even waterdicht. Bij verse sneeuw is dat geen probleem, maar wanneer u te maken heeft met natte sneeuw en plassen, zijn waterdichte snowboots zeker een must.
- Flexibiliteit: Omdat uw voeten in de kou snel verkrampen, is het belangrijk dat de snowboots voldoende beweging bieden. Een goede pasvorm in combinatie met voldoende bewegingsruimte is zeker van belang.
- Zool: Er komt meer kijken bij een goede zool dan alleen de dikte. Ook belangrijk is het profiel, deze moet genoeg grip bieden op gladde oppervlakten. Kijk ook even naar de bevestiging van de zool. De zool kan zowel gelijmd als gestikt zijn. Gestikte zolen bieden over het algemeen betere kwaliteit.
- Sluiting: Het is van groot belang dat de snowboots goed dicht blijven zitten. Zo blijft de warmte binnen en de nattigheid buiten. Tevens moeten de laarzen makkelijk te openen en te sluiten als deze nat zijn geworden of wanneer er sneeuw tussen de rits zit.

Snowboots in verschillende modellen

Snowboots zijn te koop in verschillende schachtlengtes waarbij de hogere modellen uiteraard meer geschikt zijn om door de diepe sneeuw heen te wandelen. Lagere modellen geven echter meer comfort. Winterlaarzen met een waterdicht membraan houden uw voeten langer droog en dus warm, maar zijn ook duurder in aanschaf. Het materiaal van de schoen is een belangrijk punt van aandacht. Kiest u voor natuurlijk leer of kunstleer? Natuurlijk leer ademt beter en zet zich beter naar de voet maar heeft ook meer onderhoud nodig. Een schoen van nylon is zeer waterafstotend, maar ademt alleen maar met een membraan; nylon is van zichzelf namelijk niet ademend. Een rubberen voet kan handig zijn, omdat het de onderzijde van een laars volledig waterdicht maakt. Een grof profiel tenslotte geeft veel grip in de sneeuw en is prettig als u veel gaat lopen op slechte wegen of in het bos.

Dames-, heren-, en kinder snowboots

Bij De Wit Schijndel vindt u winterlaarzen voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten kunt u terecht voor warme en stevige snowboots vanaf maat 19, maar ook voor kinderen van een jaar of zeven en ouder is er een ruime keuze. Ook voor dames snowboots en heren snowboots kunt u bij De Wit Schijndel zonder problemen slagen. Herenmaten vindt u in veel gevallen tot en met maat 47, damesmaten tot en met 43. Let er per merk wel even op of de pasvorm kleiner of juist groter uitvalt. In de winkel kunnen onze medewerkers u daarover informeren. Online krijgt u eveneens informatie over de pasvorm, mocht dat relevant zijn.

Snowboots kopen bij De Wit Schijndel

Weet u precies welke snowboots u aan wilt schaffen en koopt u liever online? Een groot aantal modellen uit ons aanbod in de winkel kunt u ook hierboven vinden