Kies een categorie
  • Mijn account
  • De winkel & openingstijden
  • Klantenservice Hulp & contact

Slaapzakken & lakenzakken kopen

Een dekenmodel slaapzak is een prima keuze als uw budget beperkt is, u naar gematigde of warme streken reist en het belangrijk vindt dat slaapzakken aan elkaar geritst kunnen worden. In echt koude omstandigheden of als u een slaapzak compact wilt kunnen opvouwen, kiest u eerder voor een goede kwaliteit mummiemodel. Een lakenzak verhoogt niet alleen het comfort, ook blijft de slaapzak beter schoon en zorgt deze voor meer warmte. Lees meer

Dons of kunstvezel

Bij De Wit Schijndel vindt u dekenmodel slaapzakken met een vulling van echt dons (eenden of ganzen) of kunstvezel. Echt dons is duurder dan kunstvezel en droogt langzamer als het nat wordt. Sommige mensen zijn ook allergisch voor dons. Eenden- of ganzendons isoleert erg goed en voelt warm en prettig aan waardoor veel kampeerders het een zinvolle investering vinden. Let er wel op dat een donzen slaapzak regelmatig onderhoud nodig heeft en dat u een donzen slaapzak nooit te lang nat in een foedraal mag laten zitten. Nat dons isoleert bijna niet!

Mummie slaapzakken

Mummie slaapzakken hebben als groot voordeel dat ze de warmte beter vasthouden dan traditionele dekenmodellen. Dat is eenvoudig te verklaren. Mummiemodellen lopen naar de onderkant taps toe, waardoor er in de slaapzak minder ruimte (lucht!) overblijft die niet opgewarmd hoeft te worden. Daardoor voelt de mummie warmer aan. Een ander voordeel van een mummie t.o.v. een dekenmodel is dat hij (meestal) lichter is, compacter opgevouwen kan worden en over een capuchon beschikt waardoor er nauwelijks lichaamswarmte verloren gaat. Het feit dat de mummie zo nauw om het lichaam sluit, ervaren sommige kampeerders juist weer als benauwend. Let daar dus op als u een slaapzak koopt.

Verschillende vullingen

Bij De Wit Schijndel vindt u mummiemodel slaapzakken met een vulling van eenden- of ganzendons of gevuld met kunstvezel (kunstdons). Echt dons is duurder dan kunstvezel en droogt een stuk langzamer als het nat wordt. Sommige mensen zijn ook allergisch voor dons waardoor de keuze voor kunstvezel voor de hand ligt. Dons isoleert daarentegen erg goed en voelt warm en prettig aan waardoor veel kampeerders het een zinvolle investering vinden. U kunt dons ook beter comprimeren dan een synthetisch exemplaar. Een echte donzen slaapzak heeft wel regelmatig onderhoud nodig en moet speciaal gewassen worden. Voorkom dat dons nat wordt: vochtig dons isoleert bijna niet! Zorg daarnaast altijd voor een goede mat of luchtbed onder de slaapzak. Omdat uw slaapzak wordt platgedrukt tijdens het slapen, isoleert hij op die plek een stuk minder. Een mat of luchtbed houdt die 'weglekkende' warmte dan tegen.

Handige lakenzakken

Onder backpackers behoort de lakenzak al jaren tot de standaard uitrusting. Deze ‘zak’ van katoen of zijden past in iedere rugzak en is niet alleen handig om een dekenmodel of mummiemodel slaapzak schoon te houden, maar is ook te gebruiken op momenten dat het te warm is om in de slaapzak of onder een deken te slapen. En tijdens koude nachten biedt een lakenzak juist weer extra isolatie.

Wenig ruimte en verrassend lichtgewicht

Een lakenzak neemt nauwelijks ruimte in en weegt verrassend weinig; een zak van Thermolite of Coolmax minder dan 300 gram en goede zijden exemplaren zelfs minder dan 150 gram. In koude streken is een lakenzak van puur katoen een minder goed idee, omdat katoen slecht droogt als het nat wordt waardoor u het sneller koud zult krijgen. Goede lakenzakken vindt u van Sea to Summit en Cocoon. Lakenzakken bestaan er net als slaapzakken in een dekenmodel en mummiemodel. Een dekenmodel biedt meer ruimte bij de voeten en meer bewegingsvrijheid in het algemeen. Maar het voelt ook weer kouder aan omdat er meer lucht kan circuleren. Een dekenmodel heeft ook weer als voordeel dat u het als laken kunt gebruiken als u een keer niet in de zak wilt liggen maar eronder. Nog een groot voordeel: een lakenzak kunt u makkelijk uitwassen en droogt snel.

Slaapzakken en lakenzakken bij De Wit Schijndel

Weet u precies welke slaapzak of lakenzak u aan wilt schaffen en koopt u liever online? Een groot aantal artikelen uit ons aanbod in de winkel kunt u ook op internet vinden; via de links bovenaan deze pagina komt u op de juiste plek terecht.

Winkelwagen
Verlanglijst
Uw favoriete artikelen bewaren, bekijken of delen? Log in of maak een account.
    • :
Er staan geen artikelen op uw verlanglijst.