Rollerblade

Het Amerikaanse Rollerblade creëerde een van de snelst groeiende sporten in de wereld en is nog steeds een van de marktleiders in dit segment. De oorsprong van Rollerblade ligt in het Amerikaanse Minnesota. In 1980 ontdekken twee ijshockey spelende broers een oude inline skate in een sportzaak, en bedenken dat dit het ideale product zou zijn om buiten het ijshockeyseizoen te trainen. Ze doen wat aanpassingen en beginnen Rollerblade skates te vervaardigen in de kelder van hun ouders.

Al snel worden de Rollerblade skates ontdekt door andere hockeyspelers en door skiërs, die maar al te graag het skaten willen opnemen in hun trainingsregimes. In de vroege jaren ’90 begint de wereldwijde distributie en promotie van de sport door middel van een aantal slimme campagnes samen met andere grote merken. Hierdoor groeit de wereldwijde vraag naar Rollerblade skates enorm. Nooit eerder werd een sport zo snel populair onder het grote publiek. Rollerblades worden een ‘lifestyle’ product wat zo ongeveer door iedereen kan worden gebruikt. Van professionele atleten en amateursporters tot skaters voor wie het puur om de fun en de stunts gaat.

Ondertussen wordt de technologie steeds verder verbeterd en loopt Rollerblade voorop in het gebruik van polyurethaan schoenen en wielen en het gebruik van metalen frames. Ook  ontwikkelt Rollerblade het Advanced Braking System (ABT) remsysteem. Verder brengen ze als eerste producent een model speciaal voor vrouwen op de markt.

Nieuwsbrief