Piramidetent kopen

De piramidetent werd lange tijd beschouwd als de opvolger van de ooit zo populaire bungalowtent. Maar inmiddels heeft de tunneltent de piramidetent van de campings verdrongen. Een piramidetent heeft meestal een frame opgebouwd uit drie staande stokken, onderling eventueel verbonden door horizontale buizen. De achterste stok is het langst, waardoor de tent een piramidevorm krijgt. Door deze vorm is de piramidetent erg stormvast; en wordt daarom ook wel 'stormtent' genoemd.

Lees meer.

Voordelen van een piramidetent

Een piramidetent heeft een praktische indeling met één of meerdere slaapruimtes en een aparte leefruimte. De tent is hierdoor ook populair als gezinstent. De tent is verder stormvast en meestal oerdegelijk, waardoor hij lang meegaat en een betrouwbaar imago heeft. Veel mensen 'vallen' ook voor de vorm van een piramidetent. Piramidetenten beschikken vaak over een vast of inritsbaar grondzeil. Bij een regenbui heeft u dus geen last van een natte tent. Maar ook insecten en ander 'ongedierte' houdt u zo buiten.

Nadelen van een piramidetent

Een nadeel van een piramidetent ten opzichte van bijvoorbeeld een tunneltent is dat de staruimte beperkter is. Ook is hij zwaarder en lastiger op te zetten en heb je een grotere oppervlakte nodig om de tent kwijt te kunnen.

Nieuwsbrief