Onderhoud van ski's & snowboards

Het onderhouden van ski’s en snowboards is een belangrijk onderdeel van de wintersport. Het beperkt niet alleen de kans op ongelukken, maar goed gewaxte ski’s en snowboards bewegen ook beter op sneeuw. Soepel glijden en makkelijk draaien zorgen voor het plezier in skiën en snowboarden.

Wax

Glijden wordt teweeggebracht door het smeltproces dat ontstaat onder uw ski of snowboard. Als de ski of het snowboard droog wordt, glijdt u minder makkelijk en wordt draaien zwaarder. Een droge ski of een droog snowboard is te voorkomen met een goede waxbeurt. Doe dit regelmatig, want wax slijt snel.

Het is belangrijk om uw ski’s of snowboard te waxen voorafgaand aan de wintersport. Het is aan te raden dit om de twee dagen te herhalen. U kunt het waxen laten doen door de deskundigen van de De Wit Schijndel. Meer informatie hierover vindt u hier.

U kunt uw ski’s of snowboard ook zelf waxen. Wax is verkrijgbaar in vloeibare en vaste vorm. Vloeibare wax is goedkoper, maar houdt minder lang. Een blok wax moet u eerst laten smelten, wat natuurlijk iets meer voeten in aarde heeft. Deze wax vorm blijft echter langer zitten en wordt daarom vaker gebruikt dan vloeibare wax.

Slijpen

De staalkanten van uw ski’s of snowboard zijn bepalend voor de hoeveelheid grip en sturing op de piste. Het is daarom belangrijk dat deze scherp blijven. Regelmatig bijslijpen is zeker nodig, omdat (harde) sneeuw de staalkanten van uw ski’s of snowboard snel bot maakt. Bijslijpen kunt u laten doen door de deskundigen van de De Wit Schijndel.

Meer advies nodig?

* Verplichte velden

Of bel

073-5492356

Nieuwsbrief