Papillon

Het Nederlandse merk Papillon is bekend van de fitness-, dans- en balletschoenen- en kleding. De geschiedenis van het merk begint in de jaren ’50, toen een Amsterdamse familie een handel in leer had. Toen zij een bezoek brachten aan Londen, zagen zij in een klein winkeltje een paar balletschoentjes. Zo ontstond het idee om van leer balletschoentjes te gaan fabriceren en er bleek voldoende belangstelling bij diverse balletscholen om dit proces in gang te zetten.

 De naam ‘Le Papillon’ werd bedacht om hun producten een Franse allure mee te geven. Het succes van hun dansschoenen en kleding krijgt een extra boost in de loop van de jaren ’70 en ‘80 door de populariteit van dansfilms zoals Grease en Flashdance. Ook vele showballetten op TV dragen daaraan bij en in die tijd kwam danskleding ook in het modebeeld terecht. In de jaren ’90 worden ook collecties voor fitness en aerobic ontwikkeld.

Na de eeuwwisseling ondergaat het merk een metamorfose en wordt de merknaam ‘Le Papillon’ teruggebracht naar ‘Papillon’ voor een krachtigere uitstraling. Naast de winkel in Amsterdam komen er ook winkels in andere plaatsen.

Nieuwsbrief