Kronings HEAT kachel

Binnenkort leverbaar

399,00

349,00

Mail mij

Leverbaar binnen 3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 6,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Kronings HEAT kachel

De HEAT luchtverwarming is speciaal ontwikkeld voor de verwarmingsbuizen in caravans, campers en boten. Deze elektrische verwarmingsunit is compleet uitgerust met 230 volt verwarmingselementen, geïntegreerde ventilator en een extern te plaatsen bedieningspaneel met ingebouwde thermostaat. De capaciteit is instelbaar op 500, 1000 en 1500 watt. HEAT kan ingebouwd worden in de bestaande verwarming of als een apart systeem.

Extra warmte als capaciteit kachel niet toereikend is
De HEAT verwarming kan uitstekend samenwerken met bijvoorbeeld de Truma kachel die vaak al standaard is ingebouwd. De warmte van de Truma gaskachel kan gewoon door de HEAT kachel worden gevoerd. De bediening van de Truma verwarming blijft op de normale manier werken.
Mocht er onvoldoende warmte aan het einde van de ringleiding overblijven dan kan de HEAT daar in de luchtslang worden tussengevoegd. Zo is het hele interieur behaaglijk, zelfs aan het einde van een lange luchtslang.

Eenvoudig in een bestaande installatie te monteren
De Kronings HEAT kachel kan in vrijwel iedere ringverwarming worden ingebouwd. Onder het bed, in de kast of achter de gaskachel zelf; vrijwel iedere plek is geschikt voor de HEAT.
De openingen van de HEAT zijn speciaal ontworpen om op de standaard luchtslang in caravans en campers te passen. De binnen- en buitenmaat zijn Ø 65 en 72 mm. De kachel zelf hoeft tijdens de installatie niet geopend te worden.

Volledig thermosstatisch geregeld
De kachel is zeer eenvoudig te bedienen via het standaard meegeleverde bedieningspaneel. In het paneel zit een sensor die de temperatuur meet. Met de drukknoppen kunnen de verwarming en de ventilator in 3 stappen worden ingesteld. Met de draaiknop wordt de gewenste temperatuur ingesteld, van ongeveer 5°C tot maximaal 35°C.
Als de temperatuur in het interieur onder de gewenste temperatuur zakt dan schakelt de thermostaat de kachel automatisch in tot de het gewenste niveau is bereikt. Zo beheerst HEAT constant de temperatuur en blijft het behaaglijk in het voertuig.

Tot 30% besparing
De ingebouwde CPU-processor optimaliseert het stroomverbruik. De twee keramische verwarmingselementen zorgen voor een zeer effectieve verwarming. De Kronings HEAT kachel levert een besparing tot 20% ten opzichte van elektrische kachels en zelfs tot 30% in vergelijking met gaskachels.

Met geheugenfunctie
De HEAT verwarming is uitgerust met een praktische geheugenfunctie. Deze is zo in te stellen dat de HEAT, als de stroom wordt ingeschakeld, opstart in de bewaarde stand.

Uitstekende beveiliging tegen oververhitting
Drie veiligheidssystemen voorkomen dat de HEAT kachel oververhit.
Een thermostaat controleert de temperatuur in de kachel zelf. Wordt deze te hoog dan schakelt deze de verwarmingselementen direct uit en start de ventilator op vol vermogen. Als de temperatuur weer normaal is schakelt de HEAT uit.
Een tweede systeem stuurt direct de verwarmingselementen aan en controleert de uitgangstemperatuur.
De laatste beveiliging schakelt de stroomtoevoer helemaal uit als de interne temperatuur toch te hoog oploopt.

Specificaties: Kronings HEAT kachel

 • Naam: HEAT kachel
 • PLU: 1165319
 • Merk: Kronings
 • Vermogen: 500, 1000 en 1500 watt
 • Aansluitspanning: 230 volt
 • Stroomverbruik: 500 watt: 2,2 ampère
  1000 watt: 4,3 ampère
  1500 watt: 6,5 ampère
 • Luchtopbrengst: 180 m³ per uur
 • Thermostaat: Inclusief
 • Regelbaar: Ja
 • Ventilator: Geïntegreerd
 • Afmetingen: 420 x 170 x 200 mm (l x b x h)
 • Diameter luchtuitlaat: Geschikt voor Ø 65 en 72 luchtslang
 • Geschikt voor: Kachel of bijverwarming in ringverwarming
 • Inclusief: Extern bedieningspaneel en 5 meter aansluitkabel
 • Gewicht: 4,5 kg

3 Recensies voor: Kronings HEAT kachel

 • Fijne warmte
  Gerrie, 26-02-2016
  De kachel ingebouwd in onze eriba puck als hoofdverwarming. Gaat prima en heeft het zo warm. Twee uitstroomopeningen gemaakt onder te tafel net boven de vloer. Daar waar je de warmte wilt hebben. Staan eigenlijk altijd op 500 watt (kan tot 1500 watt). Mooie droge warme lucht en kan zonder problemen ook 's nachts aanblijven.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Voor de kleinere camper
  Grogo, 24-09-2014
  Ik heb deze heater stand alone in 4 campers gebouwd. Mijn klanten zijn er prima tevreden over.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Niet als stand allone
  Dierenbos, 07-02-2013
  Als stand allone kachel is dit helemaal niks hij krijgt de tempratuur van een kleine ruimte niet eens tot 20 gr. De gegevens op de website van kronings zelf kloppen voor geen meter. Heeft u een toevoeging aan warmte nodig dan raad ik aan om een zwaardere kachel te nemen in plaats van een extra kachel!
  Algemene indruk:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief