Kookaburra

Kookaburra is een Australisch merk dat zich volledig richt op hockey en cricket. De naam is afkomstig van een ijsvogel die alleen in Australië en Nieuw Guinea voorkomt en kookaburra wordt genoemd. Kookaburra is op dit moment de grootste producent van cricket- en hockeyballen in de wereld.

Het bedrijf werd opgericht in 1890 door de Engelsman Alfred Grace Thompson die in eerste instantie alleen zadels en tuig voor paarden maakte, maar zich (als sportliefhebber!) op de fabricage van handgemaakte cricketballen wierp toen de opkomst van de auto het paard overbodig maakte. Halverwege de jaren ’80 begon het bedrijf met de productie van een compleet aanbod van cricketmaterialen. Tegelijkertijd begon het ook met een hockeylijn. De Kookaburra Dimple Elite bal is vanaf 1984 de vaste hockeywedstrijdbal tijdens de Olympische Spelen. Ook tijdens de laatste Olympische Spelen in Londen in 2012 was de Kookaburra bal dé wedstrijdbal. Bij het cricket worden de Turf Cricket ballen van Kookaburra wereldwijd het meeste gebruikt tijdens World Cupwedstrijden en, al sinds 1946, zogenaamde Test Matches. Veel bekende cricketers spelen met materiaal van Kookaburra.

Ook hockeysticks van Kookaburra vind je over de hele wereld. Een aantal internationals van het Australische heren- en damesteam speelt met veel succes met de sticks van dit merk. De bijnaam van het Australische team is overigens ook Kookaburras. In Nederland hockeyt Jacky Schoenaker van hockeyclub Amsterdam met een stick van Kookaburra. Andere Nederlandse spelers die met sticks van het Australische merk spelen zijn Hajo Meijer, Roderic Schwirtz en Frederique Maltha.

Kookaburra biedt de volledige range aan hockeysticks in hout en kunststof, zowel indoor als outdoor. De stickcollectie bestaat uit de volgende series: M-Bow, I-Bow, L-Bow Extreme, L-Bow Obscene en Ultralite. De sticks worden omschreven als stijlvol en eigenzinnig. 

Daarnaast presenteert het bedrijf een hoogwaardige lijn hockeyschoenen, hockeytassen, kleding, grips, ballen en shinguards, handguards en andere bescherming voor keepers.

Nieuwsbrief