Kari Traa

Als er één sportmerk opvalt door zijn vrolijke kleuren, sublieme pasvorm en bijzondere design is het Kari Traa. Dit stoere Noorse merk is vernoemd naar de oprichtster: de Freestyle skiester Kari Traa. Tijdens drie opeenvolgende Olympische Spelen won ze voor Noorwegen een medaille, met als hoogtepunt een gouden plak tijdens de  winterspelen in Salt Lake City in 2002. Het merk is inmiddels groot in technisch ondergoed van kunstvezel en merinowol. Daarnaast ontwerpt en fabriceert het o.a. singlets, trainingsbroeken, en -jacks, sweaters, fleece, handschoenen en accessoires. Hoewel het merk specifiek is opgezet door en voor vrouwen, heef Kari Traa in 2014 ook enkele modellen voor mannen aan de collectie toegevoegd.

Kari Traa groeide op in het Noorse bergplaatsje Voss. Daar leerde ze ook skiën. Nog tijdens haar actieve carrière begon ze met het ontwerpen en zelf breien van mutsen voor vrienden. Ook ontwierp ze haar eigen skiuitrusting die ze volledig aanpaste aan haar eigen hoge eisen. Steeds meer vrienden en collega-skiërs konden die ontwerpen waarderen: het merk Kari Traa was geboren.

Waarden en tradities

Nog steeds is de ruige Noorse natuur en het sterke gevoel voor waarden en tradities een belangrijke bron van inspiratie voor Kari Traa’s ontwerpen. Niet alleen volgen de ontwerpen perfect de vrouwelijke en (inmiddels ook) mannelijke vormen, ze houden ook rekening met de eisen die er worden gesteld aan een actieve, sportieve en avontuurlijke levensstijl. De kleding van Kari Traa voldoet aan de hoogste eisen en wordt ontwikkeld en steeds opnieuw verbeterd in nauwe samenwerking met topatleten.  

Kari Traa maakt vandaag de dag deel uit van de Active Brands Group waarin ook merken als Rode, Sweet en Bjørn Daehlie zijn terug te vinden. Het Noorse merk wordt verkocht in een groot aantal wintersportlanden zoals Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en uiteraard in Scandinavië. Er werken 130 mensen.

Nieuwsbrief