Intex Solar Mat zwembadverwarming

(13)
Alleen online
19,99
Mail mij

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen, m.u.v. de Waddeneilanden.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Intex Solar Mat zwembadverwarming

De Solar Mat van Intex is een hele praktische zwembadverwarming die te gebruiken is in combinatie met Intex opzetzwembaden met een maximale inhoud van 30000 liter. Door gebruik te maken van de warmte van de zon is dit een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de watertemperatuur met 3 tot 5 graden Celsius verhoogd.

Complete set

De Intex Solar Mat is een complete set die alle materialen bevat om de mat aan te kunnen sluiten op uw Intex zwembad. De set bevat een zonnecollector mat met een effectief oppervlak van 100 x 100 centimeter; de totale oppervlakte is 120 x 120 centimeter. Ook de aansluitingen worden meegeleverd. Standaard zijn dit 32 millimeter slangaansluitingen, maar adapters voor 38 millimeter zijn meegeleverd. Op de mat is ook een bypass kraan aanwezig die gebruikt wordt om de waterstroom te wijzigen. Is het water warm genoeg dan is het niet nodig om de Solar Mat te ontkoppelen, maar door het omzetten van de bypass kraan loopt het water direct van filterpomp direct door de mat weer terug naar het zwembad. De afgebeelde filterpomp wordt niet meegeleverd!

Geschikt voor verschillende baden

Deze zonnecollectoren zijn aan elkaar te koppelen en daardoor geschikt voor verschillende afmetingen zwembaden. Houd er wel rekening mee dat de pomp voldoende capaciteit heeft en dat er voldoende ruimte is om meerdere matten kwijt te kunnen. De minimale pompcapaciteit voor een filterpomp is 2271 liter per uur; de maximale capaciteit is 3408 liter.

Hoeveel zonnecollectoren

Het is afhankelijk van de inhoud van het zwembad en de capaciteit van de pomp hoeveel Solar Matten gebruikt kunnen worden. De Easy Set Ø 183, 244 en 305 kunnen met een Solar Mat gebruikt worden. Voor de Easy Set 366 is het raadzaam om twee Solar Matten te gebruiken. De Metal Frame Zwembaden met een diameter van 305 en 306 centimeter kunnen worden gebruikt met twee Solar Matten. Bij de grotere Metal Frame Pool met een diameter van 457 centimeter kunnen vier matten worden gebruikt. De nog grotere Metal Frame Pools met een diameter van 549 en 732 centimeter kunnen met vijf matten worden gebruikt. Bij de Intex Rectangular Frame zwembaden van 220 x 150, 260 x 160 en 300 x 200 centimeter kan 1 Solar Mat worden gebruikt. De grootste uitvoering van 450 x 250 centimeter kan met twee matten gebruikt worden. Aan de ronde Ultra Frame zwembaden van 488 en 549 centimeter kunnen 5 Solar Mats worden aangesloten. De kleinste Rectangular Ultra Frame van 400 x 200 kan worden gebruikt met twee matten. De Rectangular Ultra Frame zwembaden van 549 x 274, 732 x 366 en 975 x 488 kunnen worden gebruikt met 5 Solar Matten. De Solar Mat is niet geschikt voor aansluiting op een zandfilterpomp.

Handige tips

 • Wanneer er bij het zwembad gebruik wordt gemaakt van een zoutwatersysteem dan is het belangrijk om te weten dat dit systeem niet tegelijkertijd kan worden gebruikt met de Solar Mat. De volgorde om de Solar Mat te gebruiken is dan vanaf het bad eerst de filterpomp, dan de Solar Mat en als laatste het zoutwatersysteem en de slang weer terug naar het bad. Zet de bypass kraan om zodat het water de meest directe weg vindt door de mat.
 • Maak gebruik van een Solar Cover wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van het zwembad. Zo wordt de warmte zoveel mogelijk behouden.
 • De Solar Mat kan het beste op de grond worden geplaatst, maar in ieder geval altijd onder het waterniveau.

Specificaties: Intex Solar Mat zwembadverwarming

 • Naam: Solar Mat zwembadverwarming
 • PLU: 1141627
 • Merk: Intex
 • Aansluitspanning: N.v.t.
 • Lengte: 120 cm
 • Breedte: 120 cm
 • Artikelnummer: 28685

13 Recensies voor: Intex Solar Mat zwembadverwarming

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 • Top...!
  Freddie Teej., 03-08-2018
  Aansluiten en klaar.....! Zeer makkelijk.
  Ik heb er 2 aangeschaft en gekoppeld
  Mijn kleindochter van 9 maanden krijgt
  het en niet koud in.... :-)).
  Ik ben een zéér tevreden klant...
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Kou eraf
  Berry, 02-08-2018
  Neemt wat ruimte in beslag. Je voelt als de zon erop staat en de wind weg is zeker warm water terug stromen. Tis genoeg om net de kou eraf te halen en een paar graden op te warmen. Gemiddeld kom ik op 28 graden. Nadeel is dat de mat knikt tegenover de aansluitkant.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Solar Mat zwembadverwarming
  Harmen, 31-07-2018
  Super handig en mooi product.
  ik had er eerst een zwaar hoofd in maar het werkt echt uitstekend !!
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Solarmat
  Geert, 30-07-2018
  2 matten aangekocht en in serie aangesloten. Het zwembadwater (15.000L) was direct veel beter.
  Installatie was simpel, enkel krijg ik de matten niet mooi vlak en blijven er knikken in de "buisjes" van de mat.
  Hierdoor lijkt mij dat het debiet van de filter pomp niet meer voldoende is voor mijn zwembad en kreeg ik het water ook niet meer proper. De filterpomp zou volgens intex 3 matten moeten aankunnen.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Verwarming intex
  Firk, 21-07-2018
  Vombinatie van 2 matten voor een intex van 305 cm werkt ok.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Solar mat
  Wendy, 18-07-2018
  Prima mat! Werkt goed, water wordt snel paar graden warmer!
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • solarmatten voor zwembad
  Denise, 17-07-2018
  De matten zorgen snel voor een prima temperatuur van het water in mijn zwembad waardoor ik gelijk gebruik kan maken daarvan met onze kleine man
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Prima!
  Sander, 15-07-2018
  De verwarmingsmat werkt prima! De zon maakt het zwembad 26 graden (2000l)
  Aan het begin hebben we wat gestunteld met de slangen: het matje knikte een beetje, waar door het water moeilijk kan stromen. Als je erop let bij aansluiten gaat het goed.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Snel warm water
  Linda, 14-07-2018
  Je krijgt t water heel snel warm.
  Niet door t continu te laten circuleren maar het water in de mat goed op te laten warmen door laten circuleren t nieuwe water weer op te laten warmen door de pomp Ff uit te zetten. Het water bereikt een hoge temperaturen en zo is t zwembad nog sneller warm.
  Nadeel vindt ik echter wel dat de mat op de grond moet liggen en dus wel weer plek in neemt.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Slechte qualiteit
  Daphne, 13-07-2018
  Ik had er 2 besteld en na 3 dagen is er in 1 spontaan door de zon een gat ingeklapt. Gelukkig waren we thuis en hoorden we het water lopen. Had er niet aan moeten denken als ik een dag was werken. Het water liep er in grote hoeveelheden uit was een flink gat en de pomp die eraan zit blijft maar door pompen natuurlijk. De andere durf ik nu niet meer aan te zetten als ik niet thuis ben. Geen vertrouwen meer in. Het is van luchtbed spul gemaakt zeg maar.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief