Homeij

Vanaf 1970 is Homeij gespecialiseerd in messen & scharen. Nu, vele jaren later, vormen deze producten nog steeds de basis van het assortiment van Homeij. Naast messen en scharen zijn er veel andere tools aan het assortiment toegevoegd.

Het begon allemaal vanuit het oogpunt dat niemand zonder messen en scharen kan. Bijna iedereen maakt gebruik van deze producten. Denk aan het gebruik van deze producten in de keuken, voor uiterlijke verzorging, tijdens outdoor activiteiten, bij het knutselen en klussen. Het gebruik van messen begon al in het stenen tijdperk; messen werden gemaakt van vuursteen. Ook scharen kenden we al in de Middeleeuwen.

Het smeden van staal werd eeuwenlang overdragen van vaders op zoons. Om deze zorgvuldige kennis te bewaren ontstonden er messenmakersgilden. In de 19e eeuw werden deze gilden opgeheven en kwamen fabrieken in de plaats. Inmiddels verloopt de productie van messen en scharen grotendeel geautomatiseerd maar er zijn nog steeds werkplekken waar gespecialiseerde vakmensen het deze speciale oude ambacht uitvoeren.

Nieuwsbrief