Holmenkol online bestellen bij de nr. 1 in kamperen, tuin en sport.

Holmenkol

Het merk Holmenkol produceert vele soorten ski- en snowboardwax en aanverwante artikelen, zowel voor professionals als voor amateur wintersporters. Het merk vindt zijn oorsprong in Duitsland, in Ditzingen bij Stuttgart. In 1922 wordt daar de ‘Vereinigte Wachswarenfabriken AG’ opgericht door Dr. Max Fischer, scheikundige en zelf fervent schansspringer. Hier wordt voor het eerst skiwax g... Meer over dit merk

Holmenkol BaseEdge File Guide Set klemmen
29,99
Op voorraad
Holmenkol Natural Wash wasmiddelcapsules 30 x 20 ml
19,99
Op voorraad
Holmenkol Diamond File WorldCup Fine vijl
44,99
Op voorraad
Holmenkol Racing File M-Mini vijl
19,99
Op voorraad

item 37 t/m 40 van 40 items totaal

per page

Holmenkol

Het merk Holmenkol produceert vele soorten ski- en snowboardwax en aanverwante artikelen, zowel voor professionals als voor amateur wintersporters. Het merk vindt zijn oorsprong in Duitsland, in Ditzingen bij Stuttgart. In 1922 wordt daar de ‘Vereinigte Wachswarenfabriken AG’ opgericht door Dr. Max Fischer, scheikundige en zelf fervent schansspringer. Hier wordt voor het eerst skiwax geproduceerd op industriële schaal, onder de merknaam Holmenkol. Op dat moment is skiwax vooral nodig om de houten basis van ski’s te impregneren, om langer mee te gaan. Naast skiwax produceert het bedrijf tevens schoenwax, kaarsen en vloerwax onder de merknaam Loba.

In de jaren ’30 wordt de basis gelegd voor de productie van synthetische ski coatings, maar het bedrijf richt zich in die tijd vooral op de productie van kaarsen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kan men slechts minimale productie draaien vanwege een tekort aan grondstoffen, maar na de oorlog komen er weer betere tijden. In 1948 ontwikkelt het bedrijf het eerst waxsysteem waarbij – afhankelijk de sneeuwcondities - verschillende typen wax worden gebruikt voor de ski’s. Hierbij worden verschillende kleuren gebruikt voor de wax. Deze kleurcodering wordt ook nu nog steeds gebruikt en is inmiddels standaard geworden in deze markt.

In de jaren ’50 richt Holmenkol zich niet alleen op ski wax, maar ook op het ontwikkelen van geavanceerde skiverf en skicoatings, om ski’s een goede basis mee te geven. Deze producten worden al snel afgenomen door alle bekende fabrikanten van ski’s. Verder begeeft Holmenkol zich in deze periode ook op andere markten, zo worden bijvoorbeeld impregnerende lak voor de bedrading van tennisrackets en schoonmaak- en impregneermiddelen voor leer en schoenen ontwikkeld.

Maar Holmenkol is nog niet uitontwikkeld. In de jaren ’60 worden ook diverse soorten lak voor boten, watersporten, watervliegtuigen, sporttoestellen, tuinmeubelen en tafeltennistafels aan het assortiment toegevoegd. Zo is het merk intussen expert op het gebied van chemische substanties voor toepassing op vele soorten oppervlakken. Het bedrijf is intussen in meer dan 20 landen actief onder leiding van Prof. Dr. Weinmann.

Verdere bekendheid volgt in de jaren ’80, als verschillende bekende ski-teams goede prestaties behalen met Holmenkol als hofleverancier. De ontwikkeling van de eerste vloeibare skiwaxen in de jaren ’90,  onder de merknaam Twin-Star, maakt het merk ook bekender bij amateur skiërs, én bovendien bij snowboarders – voor wie een aparte collectie wordt gelanceerd. Tegelijkertijd wordt ook gedacht aan gebruiksvriendelijk gereedschap voor het onderhoud van de ski’s en snowboards.

In 2002 wordt Holmenkol voor het eerst in zijn historie een bedrijf op zichzelf, en richt zich vooral op alle sport gerelateerde producten. Veel van de gebruikte technologieën worden gepatenteerd. In de watersportwereld worden mede dankzij Holmenkol records gebroken tijdens diverse wereldkampioenschappen in 2005. Tijdens de Olympische Spelen in Turijn in 2006, gebruiken maar liefst 43 teams Holmenkol producten.