Harrows Darts

Harrows Darts is de wereldleider op het gebied van darts. De roots van het merk liggen in Engeland, het dartsland bij uitstek. In 1973 begon Harrows Darts met een kleine winkel in Enfield, Noord-Londen. Het merk is uitgegroeid tot de marktleider in de dartswereld op het gebied van dartpijlen, dartborden en andere dartsbenodigdheden. De producten worden gemaakt in Engeland en verkocht in 100 verschillende landen.

Nieuwe ontwikkelingen
Harrows Darts kenmerkt zich door producten die aan de hoogste standaarden voldoen. Harrows loopt voorop in nieuwe ontwikkelingen, waardoor het materiaal soms grensverleggend is. Het bedrijf heeft een breed assortiment producten voor iedere darter, van beginner tot professional.

Populariteit van darts
Dat darts een enorme vlucht heeft genomen is niet onopgemerkt gebleven. In 1970 werd voor het eerst een toernooi uitgezonden op televisie. Na de successen van Eric Bristow, door Harrows Darts gesponsord, werd in de jaren ’80 de sport populair in Engeland. Later nam ook in Nederland de populariteit van darts sterk toe door het succes van Raymond van Barneveld. Sindsdien is er in Nederland in veel huishoudens wel een dartbord terug te vinden en zijn er vele beoefenaars van de sport.

Veranderingen in de dartssport
Het dartsmerk stond aan de wieg van vele veranderingen in de sport. Harrows Darts speelde bijvoorbeeld een belangrijke rol in de ontwikkeling van Softtip darts. Deze pijlen hebben een plastic top en worden gebruikt voor een elektronisch dartbord, dat automatisch de score berekent. Ook richtte Harrows Darts de Word Darts Council (WDC) op, een eigen dartsbond. Deze bond ging later verder onder de naam PDC.

Breed assortiment
Harrows Darts heeft grenzen verlegd en is een bepalende speler in  de ontwikkeling van de dartssport. Het brede assortiment dartsproducten is gemaakt door ontwikkelaars met jarenlange ervaring in de dartswereld. De producten van Harrows Darts zijn onmisbaar voor de darter die op zoek is naar kwaliteit.

Nieuwsbrief