GPS & navigatie kopen

Met een kaart komt u een heel eind, maar bij de kleinste misstap zijn veel mensen de weg al kwijt. De beste manier van navigatie is GPS, wat staat voor Global Positioning System. GPS kan overal ter wereld uw positie bepalen. Tevens kan GPS u navigeren naar de plaats van bestemming door uw looprichting aan te geven, een soort van elektronisch kompas.

Lees meer.

GPS systeem

In korte tijd heeft het traditionele kompas plaatsgemaakt voor het elektronische kompas oftewel een GPS systeem. GPS heeft oneindig veel meer mogelijkheden dan een kompas. U kunt er complete kaarten mee opslaan zodat u altijd actuele informatie heeft over uw omgeving. Bovendien kunt u met een GPS eenvoudig van het ene naar het andere punt bewegen en weet u (mits u een signaal heeft) altijd waar u zich bevindt. Moderne navigatie dus.
Maar papieren kaarten en wandel- of fietsgidsen zijn voorlopig nog niet verdwenen. Veel mensen vinden het nog steeds prettig om een kaart te kunnen uitklappen of een routegidsje te kunnen inkijken. GPS of kaart; vergeet het nooit in uw rugzak te stoppen!

GPS systemen voor onderweg

Algemeen worden de GPS systemen van Garmin als zeer goed beoordeeld. Een groot (kleuren)display, lange batterijduur, eenvoudig te bedienen, lichtgewicht en een sterke waterdichte behuizing. In de nieuwere Garmins kunnen bovendien ook satellietkaarten worden geladen en worden kaarten weergegeven in 3D. Het aantal trackpunten is veel groter en de resolutie is sterk verbeterd.

Traditionele wegenkaarten

Met de komst van het gps leek de rol van de traditionele wegenkaart te zijn uitgespeeld. Niets is minder maar. Wegenkaarten worden nog steeds goed verkocht en ook wandel- en fietskaarten zijn nog niet uit de schappen verdwenen. Om in één ogenblik een overzicht te krijgen van een gebied blijft de ‘gewone’ kaart natuurlijk ook ideaal. Bij De Wit Schijndel vindt u Falk kaarten en gidsen van gebieden in Nederland en een groot aantal Europese landen.

Nieuwsbrief