Familiedag bij De Wit Schijndel op zondag 10 juni van 12 - 17 uur!Meer info

Falcon

De lijfspreuk van Falcon is: “Het draait allemaal om bescherming”. De constante behoefte van mensen aan bescherming in wisselende weersomstandigheden inspireert Falcon om kleding te ontwikkelen waarbij gedacht wordt aan kwaliteit en optimale bescherming.

Geschiedenis
De oorsprong van het bedrijf vindt plaats in 1929 in Amsterdam. De naam Falcon is niet helemaal uit de lucht komen vallen; het bedrijf was destijds namelijk gevestigd aan de ‘Valkenweg’.  De eerste en ook meteen succesvolle kledinglijn bestond uit kwalitatieve regenjassen. Met enkel als achterliggende gedachte om mensen droog en warm te houden. Later werd er steeds meer gekeken naar mode en design. De twee aspecten ‘droog’ en ‘warm’ bleven nog steeds het uitgangspunt bij het ontwikkelen van de kleding.

De Tweede Wereldoorlog zorgde voor moeilijke tijden; goede kwalitatieve stof was niet meer aan te komen en machines gingen kapot en konden in die periode niet gerepareerd worden. Tot overmaat van ramp verdwenen 367 Joodse werknemers naar concentratiekampen. Daarmee zorgde de Tweede Wereldoorlog voor een leegstand van de fabriek.

In de jaren vijftig heeft Falcon de fabriek nieuw leven in geblazen en ze brachten in die tijd een succesvolle lijn regenjassen uit voor dames en heren. Dit lanceerde Falcon groots met een reclamecampagne waardoor de populariteit steeg in Nederland en in de rest van Europa. In de jaren tachtig besloten zij om, naast de regenjassen, ook ski- en sportkleding te gaan ontwikkelen. Inmiddels hebben zij verschillende lijnen moderne ski- en sportkleding met nog steeds als doel om mensen warm en droog te houden.

Nieuwsbrief