Enkev Akwamat ondermatras

(4)
Op voorraad
Vanaf:

36,99

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Enkev Akwamat ondermatras

De Akwamat van Enkev is een vochtregulerend ondermatras dat onder de bestaande kussens of matras wordt bevestigd. De open structuur van het materiaal neemt condens- en transpiratievocht op uit het matras en voert dit efficiënt af. Daardoor worden schimmel in het beddengoed, klamme en vochtige matrassen of benauwde en vieze luchtjes voorkomen. Hygiënisch en beter voor uw gezondheid. Daarnaast heeft de Akwamat een antislipwerking waardoor het wegglijden van kussens wordt voorkomen. Zeer geschikt voor campers en caravans waar de trein- of rondzit regelmatig wordt omgebouwd tot bed. Perfect toe te passen in camper, caravan, vouwwagen, boot en vakantiehuis.

Voorkomt ongezonde en onhygiënische slaapomstandigheden

Thuis zorgt uw matras voor de afvoer van vocht. Per nacht verliest een mens ongeveer een halve liter lichaamsvocht. Het matras neemt dit op en voert het af via de ventilatieopeningen van de lattenbodem of de spiraalbodem. In kampeermiddelen zoals caravan en vouwwagen ligt het matras meestal direct op de houten banken of in een metalen deksel. Vocht kan dus niet afgevoerd worden en hoopt zich op in het matras of in de kussens. Op vakantie is de luchtvochtigheid vaak al relatief hoog. Campers, boten en caravans zijn met polyester, hout en metaal bewust ondoordringbaar voor vocht gemaakt. De ventilatie is dus op zijn best matig te noemen. Daardoor kan het weer in matras, kussens of beddengoed komen. De Akwamatten voorkomen dit effectief

Perfecte ventilatie voor een fris matras

De open en luchtige structuur van de Akwamat ondermatras zorgt voor een perfecte ventilatie onder het matras of de kussens. De 1,5 cm dikke mat neemt het condens- en transpiratievocht op en ventileert het effectief weg. Door het in de slaap draaien van het lichaam ontstaat er een extra bevorderende pompwerking die zorgt dat de Akwamat het vocht nog beter weg ventileert. Akwamat is een verend, vochtwerend en ventilerend ondermatras; het houdt u warm, het matras droog en het ligt uitstekend.

Simpel te gebruiken in caravan en camper

Akwamat is in verschillende afmetingen verkrijgbaar en gemakkelijk op maat te snijden. De ondermatras wordt onder de bestaande matras of kussens gelegd. Het is verstandig om ventilatieopeningen in de bedbodem of banken aan te brengen. Deze vergroten namelijk het vermogen van Akwamat om vocht af te voeren. Vaak zijn deze al aanwezig. Maar zelfs als gaten maken niet mogelijk is dan vormt dat geen enkel probleem. In een caravan is het bijvoorbeeld niet wenselijk om openingen in het tafelblad te maken. Akwamatten ventileren ook voldoende via de kieren tussen de banken en de tafel maar ook aan de uiteinden. Als de zithoek regelmatig omgebouwd word tot bed dan is het handig om de Akwamat op de maten van de kussens te snijden en deze met klittenband aan de kussens te bevestigen. Overdag werkt de Akwamat dan ook als antislipmat voor de kussens.

Ideaal voor vouwwagens met vast deksel

In vouwwagens ligt het matras vaak in een deksel. Kies dan voor een grotere maat Akwamat en zorg dat deze aan de zijkanten of aan het hoofd- en voeteneind uitsteekt. Akwamat kan dan uitstekend ventileren. Hetzelfde principe is toe te passen in de alkoof van een camper.

Absoluut schimmelvrij en blijvend ventilerend

De Enkev Akwamat wordt volledig gemaakt van natuurlijke materialen. De mat wordt geproduceerd van kokosvezels uit de bast van kokosnoten. Deze worden eerst gesponnen en tot matten geweven. Daarna word de mat behandeld met een dun laagje natuurlatex. Vervolgens worden de matten tot platen geperst en gevulkaniseerd. Het proces garandeert de vorm en de veerkracht van de Akwamatten voor vele jaren. Daarnaast zijn de Akwamatten 100% rot- en schimmelvrij en blijvend ventilerend.

Milieuvriendelijk en 100% recyclebaar

Het gebruik van kokosvezels en natuurlatex van de rubberboom zorgen dat er geen schade aan het milieu optreedt. De kokosvezels zijn een afvalproduct van de voedingsindustrie en worden anders weggegooid. De gebruikte grondstoffen worden continue door de natuur voortgebracht en schaden het ecologisch evenwicht niet. Bij de productie en later bij de afvalverwerking ontstaan geen milieubelastende stoffen. Hierdoor is de Akwamat de meest natuurlijke en duurzame oplossing als het gaat om ventilatie.

Specificaties: Enkev Akwamat ondermatras

 • Naam: Akwamat ondermatras
 • PLU: 1048145C
 • Merk: Enkev
 • Maat: Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Afmetingen: Type A: 60 x 210 x 1,5 cm (b x l x h)
  Type B: 80 x 210 cm (b x l x h)
  Type C: 100 x 210 cm (b x l x h)
  Type D: 120 x 210 cm (b x l x h)
  Type E: 140 x 210 cm
 • Materiaal: Gevulkaniseerde kokosvezels met natuurlatex laag
 • Kleur: Zwart
 • Maat: Type A: 60 x 210 cm Type B: 80 x 210 cm Type C: 100 x 210 cm Type D: 120 x 210 cm Type E: 140 x 210 cm

4 Recensies voor: Enkev Akwamat ondermatras

 • Akwamat onder matras
  Sandra, 19-05-2018
  Altijd gebruikt op mijn veldbed , onder mijn slaapzak.
  Perfect geen vocht meer !!
  Nu gebruik ik een stuk voor onder het honden kussen !!
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Akwamat
  Gert Blok, 08-01-2017
  Fijne mat, gelijk anti slip.
  Snelle service
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Alles in orde
  Diana Bennik, 19-08-2016
  Was optijd verstuurd.
  En lijkt goed in orde.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Akwamat
  Albert Nolles, 14-06-2016
  De akwamat aangeschaft vanwege condensvorming op het tafelblad wat s'nachts dienst doet als bed in de caravan.
  Het wordt voornamelijk gebruikt in het voorjaar en de winter.
  Nu na het een aantal nachten uitgeprobeerd te hebben is er geen condensvorming meer geconstateerd.
  Hoe het in de winter functioneert is nog een verassing.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief