Dakine

Dakine of DaKine is een Amerikaans buitensportmerk dat hippe kleding, rugzakken, tassen en accessoires maakt voor (avontuurlijke) sporten zoals skiën, fietsen, snowboarden en skateboarden. Het richt zich op heren, dames en kinderen. Het bedrijf werd in 1979 opgericht in Haiku op Hawaï. 'Da kine' betekent in het Hawaïaans dan ook 'The best'. Het bedrijf zit inmiddels in Oregon en verkoopt zijn producten over de hele wereld.

Het is geen toeval dat Dakine juist op het Hawaiiaanse eiland Maui is ontstaan. De enorme golven bij dit eiland brachten oprichter Rob Kaplan op het idee een leash (een enkelband die voorkomt dat een surfer zijn plank kwijtraakt) te maken die zelfs de zwaarste omstandigheden aan zou kunnen. Dat klopte, want met de door Kaplan ontwikkelde leash was het plotseling mogelijk golven te surfen die daarvoor ontembaar waren. Het is het begin van een collectie onverwoestbare surfartikelen voor professionele surfers. Het vlakbij Haiku gelegen Ho’okipa Beach wordt meteen ook de belangrijkste testlocatie voor Dakine en groeit uit tot een internationaal surfmekka. 

In 1986 zet het merk een belangrijke stap door naar Hood River in Oregon te verhuizen. Deze plaats is niet alleen het belangrijkste Amerikaanse binnenlandse windsurfcentrum, er zijn ook talloze mogelijkheden om te mountainbiken, kajakken, kitesurfen en wandelen. En, omdat het niet ver van de ruim 3200 meter hoge Mount Hood ligt, ook voor snowboarden en skiën. Vanaf 1989 legt Dakine zich naast surfen ook toe op snowboarden en later volgen andere sporten als mountainbiken en skateboarden.

Vandaag de dag staat Dakine bekend als een betrouwbaar merk voor extreme sporten dat uitblinkt in kwaliteit en duurzaamheid. De rugzakken van dit merk zijn niet alleen praktisch, maar ook trendy. Dakine maakt zowel rugzakken die gebruikt kunnen worden in extreme omstandigheden, als rugzakken voor dagelijks gebruik. Veel van de rugzakken zijn voorzien van een laptop sleeve waardoor ze ook meegenomen kunnen worden naar het werk. In andere handige opbergvakken passen bijvoorbeeld een GoPro camera, fotocamera, telefoon en mp3-speler.

1/4

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1/4

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Nieuwsbrief