Crusader Zekeringautomaat

Op voorraad

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Crusader Zekeringautomaat

De 3-aderige bedrading van de invoerdoos wordt aangesloten op de zekeringautomaat en loopt vervolgens naar de verschillende 230 volt verbruikers en aansluitpunten zoals koelkast, stopcontacten, verlichting enzovoorts.

Een zekeringautomaat is een beveiliging in het voedingsgedeelte van een elektrische installatie. De automaat onderbreekt het circuit als de stroom die de installatie ingaat te groot wordt en beveiligd het circuit tegen kortsluiting en overbelasting.

De zekeringautomaat is het hoofdbestanddeel van een moderne installatie en vervangt steeds meer de klassieke smeltpatronen. Het voordeel van smeltpatronen is dat ze goedkoop zijn. Ze kunnen echter maar één maal gebruikt worden. Omdat ze doorbranden kan men ze niet opnieuw gebruiken. De zekeringautomaat heeft een groot voordeel en dat is dat hij meerdere malen kan gebruikt worden: nadat de oorzaak van de overbelasting of kortsluiting is verholpen, kan de stroom opnieuw worden ingeschakeld via de schakelaar op de zekeringautomaat.

Deze uitvoering is een 2P- automaat, dus tweepolig met in elke pool een set overstroombeveiligingen. De zekeringautomaat valt in de overstroomcategorie met de Ckarakteristiek en is dus geschikt voor de huishoudelijke omgeving en de wat hogere (in)schakelstromen.

Een zekeringautomaat moet een kortsluiting kunnen afschakelen zonder zelf te worden vernietigd. Hierbij mag ook geen brand worden veroorzaakt en mag er geen gevaar zijn voor mensen in de nabijheid van het automaat. De maximum af te schakelen kortsluitstroom van deze automaat is 6 kA.

De overstroombeveiliging van een zekeringautomaat is een samenspel van twee achter elkaar geschakelde elementen:
Het eerste element is een magnetische beveiliging in de vorm van een spoeltje. Dit element werkt zodra de overstroom een te grote waarde gaat aannemen; bijvoorbeeld door kortsluiting. Zodra er een kortsluitstroom vloeit zal het spoeltje door het opgewekte magnetisme een palletje tegen het uitschakelmechanisme schieten waardoor de zekeringautomaat uitschakelt. Magnetische uitschakeling gebeurt zeer snel waardoor het een goede beveiliging is tegen indirecte aanraking.

Specificaties: Crusader Zekeringautomaat

 • Naam: Zekeringautomaat
 • PLU: 1007364
 • Merk: Crusader
 • Uitvoering: 2-polig
 • Voltage: 230 volt
 • Aansluiting: 1 - 25 mm²
 • Bescherming: IP20
 • Goedkeuring: C volgens IEC 898 norm
 • Frequentie: 50/60 Hz
 • Inclusief: 2-module ombouwunit
 • Opties: Schakelt af bij 10 ampère overbelasting.
  6 kA bij kortsluiting.

Recensie: Crusader Zekeringautomaat

Schrijf een review.

Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief