Al-Ko Reservewielhouder

(4)
Op voorraad

115,00

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Al-Ko Reservewielhouder

Al-Ko Reservewielhouder – geen verspilling van opbergruimte

De Duitse ADAC en DCC adviseren dat het reservewiel zo dicht mogelijk bij de as dient te worden vervoerd om een optimaal rijgedrag te bereiken. Op basis van dit gegeven heeft Al-Ko deze reservewielhouder ontwikkeld die, in rijrichting gezien, achter de as kan worden gemonteerd.

De Al-Ko reservewielhouder is erg licht van gewicht en neemt geen opbergruimte in beslag. Door het reservewiel onder de bodem te hangen wordt er ook nog ruimte in de aanhanger gewonnen.

Door de telescopische armen kunt u de reserveband veilig en gemakkelijk aan de bermzijde uit de houder nemen. U kunt de houder zover uittrekken tot het reservewiel goed bereikbaar is. Indien u tevens de Al-Ko krik (alleen met box, niet meegeleverd) op de reservewielhouder wilt monteren dan moet er voldoende ruimte aanwezig zijn tussen bodem en onderkant van het chassis. De krik moet natuurlijk ook nog uit de box kunnen worden genomen bij een lege band.

Op alle Al-Ko chassis vanaf bouwjaar 1985 zijn de montagegaten voor bevestiging van de reservewielhouder standaard aanwezig. De boorgaten in het lengtechassis, voor de montage van de reservewielhouder, zijn zodanig aangebracht dat de voor dit voertuig bedoelde banden daar kunnen worden gemonteerd (zie X maat). Bij Al-Ko chassis met reeds aanwezige montagegaten is geen TÜV keuring meer noodzakelijk.

De Reservewielhouder is in twee uitvoeringen te verkrijgen:
- EH1/BR D - Deze is geschikt voor Chassis met de breedte tussen de 1265 en 1515 mm
- EH1/BR E - Deze is geschikt voor Chassis met de breedte tussen de 1465 en 1815 mm

Welke banden zijn mogelijk?
Dit is afhankelijk van afmeting X (zie afbeelding):

X maat:
75 mm: 175 R 13, 175 R 14, 175/70 R 14
85 mm: 185 R 13, 185 R 14
95 mm: 195 R 13, 195 R 14, 195/70 R 14
105 mm: 205/70 R 14, 205/70 R 15
115 mm: 205/70 R 14, 205/70 R 15

Specificaties: Al-Ko Reservewielhouder

 • Naam: Reservewielhouder
 • PLU: 1060703C
 • Merk: Al-Ko
 • Chassisafstand: Type D 1265 en 1515 mm
  Type E 1465 mm - 1815 mm
 • Materiaal: Verzinkt staal
 • Inclusief: Bevestigingsmateriaal en bedieningsinstructie
 • Exclusief: Reservewiel, krik en opbergbox
 • Uitvoering: EH1/BR D 1265-1515 mm EH1/BR E 1465-1815mm

4 Recensies voor: Al-Ko Reservewielhouder

 • Reservewielhouder
  D.W, 24-07-2016
  Vlotte levering. Min punt handleiding: niet in NL taal, slechte en onduidelijke plaatjes.
  Na wat puzzelen lukt het wel de beugel onder de caravan te plaatsen.
  Gebruikers gemak is niet te beoordelen tijd zal het leren.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • reservewielhoude
  WP, 02-07-2016
  Vlotte levering. Het eerste wat opvalt is de handleiding: niet in NL taal en uiterst sumier. Product ziet er goed afgewerkt uit en alle onderdelen passen. Geen mover dus probleemloze plaatsing op mijn Home Car 2007. 350 km gereden en alles zit nog op z'n plek! Gebruikersgemak bij een lekke band kan ik niets over zeggen, evenals de levensduur.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • ALKO Reservewielhouder
  Gunter Alwicher, 05-08-2013
  In december 2012 nieuwe caravan gekocht met ALKO reservewielhouder. Eenmaal in de winter op vakantie geweest naar Oostenrijk.
  Bij het vullen van alle banden met stikstof inklusief reservewiel onder de caravan, blijkt dat de uitschuifbare beugel niet eenvoudig uit te schuiven is. Met behoorlijk grof geweld, (hamer, tangen en 2 man personeel onder de caravan) uiteindelijk het reservewiel kunnen bereiken. Dit kan toch niet de bedoeling zijn!! Ik overweeg om alsnog de reservewiel houder te verwijderen en dan maar een ander plaats in de caravan benutten voor het reservewiel. (b.v. onder het bed of in disselkast)
  De aankkoopprijs inklusief montage is dan weggegooid geld!!!!
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Let op voor extra langsdrager
  Hva, 18-05-2013
  Prima beugel past perfect en makkelijk te monteren.
  Let wel op nieuwe alco chassis, bij ondermeer Knaus modeljaar 2013 is het chassis verstevigd met een extra langsdrager, hierdoor blijft er te weinig ruimte over om het reservewiel op de beugel te plaatsen!!
  Tevens opletten indien de beugel geplaatst wordt in combinatie met een mover, hiervoor dient veelal de montagebevestiging van de mover te worden aangepast.
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief