Al-Ko Octagon schokbreker

(2)
Op voorraad

39,99

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Al-Ko Octagon schokbreker

De schrik van iedere bestuurder van een auto-caravancombinatie: de pendelbewegingen van de aanhanger op een oneffen wegdek. Iedereen die wel eens heeft meegemaakt dat de aanhanger gaat slingeren, weet hoe moeilijk het is om de combinatie weer onder controle te brengen. Door de optimale en effectieve demping van de Al-Ko Octagon asschokdemper vermindert het gevaarlijke stuiteren direct. Dit betekent een grotere rij- en remstabiliteit en een optimale wegligging.

Conventionele asschokdempers zijn meestal voor een te groot gewichtsbereik bedoeld. Een nadeel daarvan is dat alleen bij een gemiddeld
gewicht van de aanhanger de demping optimaal is. Bij lagere gewichten is de demping te sterk, met stuiteren en slingeren van de aanhanger tot gevolg. Bij een groter gewicht is de demping juist te gering, waardoor het effect van de schokdempers op de wegligging en dus de rijveiligheid nauwelijks merkbaar is.

Al-Ko Octagon schokbreker is daarentegen speciaal afgestemd op een bepaalde gewichtsklasse. Hierdoor is het effect op de verbetering van de rijeigenschappen van de aanhanger optimaal. Om montage van een onjuist type schokdemper uit te sluiten zijn de verschillende dempers uitgevoerd in verschillende kleuren.

Groen - Enkele as 900 kg - Tandem as 1600 kg
Blauw - Enkele as 1300 kg - Tandem as 2600 kg
Rood - Enkele as 1800 kg - Tandem as 3500 kg

De schokbreker is eenvoudig te monteren. Dankzij de rubbergeveerde, scharnierende bevestigingsogen kunnen de schokdempers onder een hoek van maximaal 5° spanningsvrij worden ingebouwd, waardoor de slijtage minimaal is.
In tegenstelling tot veel andere asschokdempers zijn bij de Al-Ko dempers de bouten vast in het oog van de demper geïntegreerd en worden ze samen met de moeren bij de demper meegeleverd.
De Octagon wielschokbreker kan voor bijna alle assen worden toegepast. Inbouw geschiedt in de rijrichting voor de as. De gekleurde beschermhuls zit daarbij altijd boven.

De schokbrekers hebben een aantal eigenschappen die een lange levensduur garanderen. Zo heeft de demper een beveiliging tegen overbelading welke een te sterke belasting van het materiaal voorkomt. Het ventiel is vervaardigd van verchroomd zilvermetaal en de ruwheid van de zuigerstang bedraagt slechts 0,1 Ra. Een stofafdichting voorkomt het binnendringen van vuil tussen de buiten- en binnenpijp.
Verder gebruikt Al-Ko uitsluitend kwaliteitsafdichtingen en speciale olie.

Specificaties: Al-Ko Octagon schokbreker

 • Naam: Octagon schokbreker
 • PLU: 1058971C
 • Merk: Al-Ko
 • Kleur: Blauw, groen, rood
 • Enkele as: Groen - 900 kg
  Blauw - 1300 kg
  Rood - 1800 kg
 • Tandemas: Groen - 1600 kg
  Blauw - 2600 kg
  Rood - 3500 kg
 • Inclusief: Bevestigingsbouten
 • Opties: Insteekhouder is optioneel verkrijgbaar
 • Kleur: Tot 1300 kg (blauw) Tot 1800 kg (rood) Tot 900 kg (groen)

2 Recensies voor: Al-Ko Octagon schokbreker

 • Tevreden
  Chèra, 22-07-2018
  Snelle levering en goede prijsvergoudi g
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Caravan
  Twan , 17-04-2018
  Supersnelle levering
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief