Al-Ko AKS 3004 stabilisatorkoppeling

Op voorraad

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Al-Ko AKS 3004 stabilisatorkoppeling

De kogelkoppeling met slingerdemping, De AKS 3004 van Al-Ko, onderdrukt zeer effectief beginnende slinger- en knikbewegingen van uw caravan of aanhanger. De aanhanger volgt precies in het spoor van de trekauto zodat u ook met een zware caravan of aanhanger veilig en ontspannen rijden .
Het ontspannen rijden wordt vooral verzorgt door het feit dat het permanente schommelen van uw combinatie wordt onderdrukt, hierdoor kunt u een stuk rustiger reizen. Dit verhoogt de veiligheid van uzelf en uw medeweggebruikers.

Veiligheid wordt ook gegarandeerd in de extremere gevallen, denkt u bijvoorbeeld aan het onderdrukken van de slingerbeweging in kritische situaties. Maar denk ook aan spoorvorming, sterke zijwind op bruggen, bij het inhalen van vrachtwagens of bij een noodstop. Zeker bij een instabiele combinatie leidt de AKS stabilisator direct tot een merkbaar rustiger en comfortabeler weggedrag. Doordat de AKS de slingerbewegingen onmiddellijk dempt is de combinatie, zelfs in noodsituaties zoals een noodstop of uitwijkmanoeuvre, sneller onder controle te brengen.

De Al-Ko AKS maakt een hogere topsnelheid mogelijk, dit komt omdat de stabilisatorkoppeling het kritieke punt, het punt waarop de aanhanger of caravan met het schommelen begint, duidelijk naar boven schuift.
Echter is het uiteraard belangrijk dat u zich aan de toegestane maximumsnelheid houdt en de veiligheid niet uit het oog verliest. Elke combinatie heeft een kritisch punt. De AKS verlegt dit kritisch punt weliswaar naar een later moment (= hogere snelheid) maar kan het uiteindelijk nooit voorkomen.
De AKS 3004 stabilisatorkoppeling voldoet aan ISO 11555-1, de typegoedkeuring voor 100 km/h.

De werking van de AKS stabilisator is simpel maar doeltreffend. Door bediening van de stabilisatiegreep worden maar liefst vier speciale frictie elementen van links, rechts, voor en achter tegen de aanhangerkogel gedrukt. De druk bedraagt maximaal 330 Nm. Pendel- of knikbewegingen worden hiermee onmiddellijk effectief onderdrukt.
De koppeling is volledig met één hand te bedienen. De koppelingshandgreep en de stabilisatiegreep zijn volledig van elkaar gescheiden. Er zijn geen onpraktische en omslachtige extra beveiligingen. Om eenvoudiger met uw caravan of aanhanger te kunnen manoeuvreren hoeft u slechts de stabilisatiehandgreep te openen.

De AKS stabilisatorkoppeling is eenvoudig op de trekstang van alle gangbare, geremde caravans of aanhangers te monteren met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal en afstandsstukken. Let er op dat bij de meeste oploopremmen de schokdemper met één van de bevestigingsbouten aan de koppeling is gemonteerd. Voor de juiste procedure kunt u de meegeleverde handleiding raadplegen.
De AKS stabilisatorkoppeling na montage niet te worden gekeurd door een erkende keuringsinstantie, zoals TÜV. Echter als u voordat u de AKS installeert een aantekening heeft, moet de AKS wel goedgekeurd worden ter vervanging van de eerdere notitie.
Montage- en bedieningshandleiding dienen bij de caravan- of aanhangerpapieren te worden gevoegd. En eventuele landspecifieke wettelijke eisen dienen in acht te worden genomen.

Specificaties: Al-Ko AKS 3004 stabilisatorkoppeling

 • Naam: AKS 3004 stabilisatorkoppeling
 • PLU: 1061787
 • Merk: Al-Ko
 • Maximaal gewicht: Geschikt voor aanhangers met een maximaal toegestaan totaalgewicht tot 3000 kg
 • Minimum gewicht: Geschikt voor aanhangers met een minimaal gewicht van 200 kg
 • Kogeldruk: Max. 150 kg
 • Trekhaakkogel: Geschikt voor Ø 50 mm trekhaakkogels, volgens DIN 74 058, 94/20-EG
 • Geschikt voor: Montage op Ø 50 mm trekstangen. Met bijgeleverde opvulstukken ook geschikt voor Ø 45 mm, Ø 40 mm en Ø 35 mm
 • Montagegaten: Horizontaal en Verticaal
 • Gewicht: ± 4,2 kg
 • Extra gewicht bij ombouw: ± 3,0 kg bij ombouw van gewone stalen koppeling naar de AKS 3004
 • Veiligheidsindicator: Inclusief
 • Slijtage indicator: Inclusief
 • Materiaal: Behuizing: Staal met dacromet coating, koppelingsgreep: gegalvaniseerd staal, stabilisatiehendel: aluminium met dacromet coating en kunststof handgreep
 • Aanhaalmoment: 120 Nm
 • Levensduur: De frictie elementen gaan maximaal 50.000 Km mee en kunnen daarna eenvoudig worden vervangen
 • EG-keurmerk: 00-0930
 • Inclusief: Boutmateriaal, afstandstukken voor het compenseren van verschillende asdiameters en bedieningshandleiding
 • Tip: Houdt uw trekhaakkogel altijd schoon en vetvrij! Losgekomen lak en vet verhinderen een goede grip van de frictiecups. Het beste resultaat bereikt u door de kogel blank te schuren en te reinigen met thinner.

Recensie: Al-Ko AKS 3004 stabilisatorkoppeling

Schrijf een review.

Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief