Al-Ko AKS 1300 stabilisatorkoppeling

(3)
Niet op voorraad
249,00
Mail mij

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Al-Ko AKS 1300 stabilisatorkoppeling

De AKS 1300 van Al-Ko is een kogelkoppeling met slingerdemping welke zeer effectief beginnende slinger- en knikbewegingen van uw caravan of aanhanger onderdrukt. De aanhanger volgt precies in het spoor van de trekauto. Dit verhoogt de veiligheid van uzelf en uw medeweggebruikers doordat u ontspannen en fit kunt reizen zonder het slaapverwekkende, permanente schommelen van uw combinatie.

Een groot voordeel van de AKS 1300 stabilisatorkoppeling is het onderdrukken van de slingerbeweging in kritische situaties. Denk hierbij aan spoorvorming, sterke zijwind op bruggen, bij het inhalen van vrachtwagens of bij een noodstop. Doordat de AKS 1300 de slingerbewegingen onmiddellijk dempt is de combinatie, zelfs in noodsituaties zoals een noodstop of uitwijkmanoeuvre, sneller onder controle te brengen. Zeker bij een instabiele combinatie leidt de AKS 1300 stabilisator direct tot een merkbaar rustiger en comfortabeler weggedrag.

Hoewel het uiteraard belangrijk is dat u zich aan de toegestane maximumsnelheid houdt en de veiligheid niet uit het oog verliest, maakt de Al-Ko AKS 1300 een hogere topsnelheid mogelijk. Met de stabilisatorkoppeling wordt namelijk het kritieke punt, waarop de aanhanger of caravan met het schommelen begint, duidelijk naar boven verschoven.
Elke combinatie heeft een kritisch punt. De AKS 1300 verlegt dit kritisch punt weliswaar naar een later moment (= hogere snelheid) maar kan het uiteindelijk nooit voorkomen.
De AKS 1300 stabilisatorkoppeling voldoet aan ISO 11555-1, de typegoedkeuring voor 100 km/h.

De werking van de AKS 1300 stabilisator is simpel maar doeltreffend. Door bediening van de stabilisatiegreep worden twee speciale frictie elementen van links en rechts tegen de aanhangerkogel gedrukt. De druk bedraagt maximaal 330 Nm. Pendel- of knikbewegingen worden hiermee onmiddellijk effectief onderdrukt.
De koppeling is volledig met één hand te bedienen. De koppelingshandgreep en de stabilisatiegreep zijn volledig van elkaar gescheiden. Er zijn geen onpraktische en omslachtige extra beveiligingen. Om eenvoudiger met uw caravan of aanhanger te kunnen manoeuvreren hoeft u slechts de stabilisatiehandgreep te openen.

De AKS 1300 stabilisatorkoppeling is eenvoudig op de trekstang van alle gangbare, geremde caravans of aanhangers te monteren met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal en afstandsstukken. Let op! Bij de meeste oploopremmen is de schokdemper met één van de bevestigingsbouten aan de koppeling is gemonteerd. Voor de juiste procedure kunt u de meegeleverde handleiding raadplegen.
De AKS 1300 stabilisatorkoppeling hoeft na montage niet te worden gekeurd door een erkende keuringsinstantie, zoals TÜV. Mocht u al een notitie hebben van een voorgaande koppeling, is het wel verplicht om deze opnieuw te laten keuren en te laten noteren in uw papieren.
Montage- en bedieningshandleiding dienen bij de caravan- of aanhangerpapieren te worden gevoegd.
Eventuele landspecifieke wettelijke eisen dienen in acht te worden genomen.

Specificaties: Al-Ko AKS 1300 stabilisatorkoppeling

 • Naam: AKS 1300 stabilisatorkoppeling
 • PLU: 1061678
 • Merk: Al-Ko
 • Maximaal gewicht: Geschikt voor aanhangers met een maximaal toegestaan totaalgewicht tot 1360 kg
 • Minimum gewicht: Geschikt voor aanhangers met een minimum gewicht van 180 kg
 • Kogeldruk: Max. 100 kg
 • Trekhaakkogel: Geschikt voor Ø 50 mm trekhaakkogels, volgens DIN 74 058, 94/20-EG
 • Geschikt voor: Montage op Ø 50 mm trekstangen.
  Met bijgeleverde opvulstukken ook geschikt voor Ø 45 mm, Ø 40 mm en Ø 35 mm
 • Montagegaten: Horizontaal en Verticaal
 • Extra gewicht bij ombouw: ± 2,3 kg bij ombouw van gewone stalen koppeling naar de AKS 1300
 • Materiaal: Behuizing en koppelingsgreep: verzinkt staal
  stabilisatiehendel: gepoedercoat aluminiumdraaiknop: kunststof
 • Aanhaalmoment: 86 Nm
 • Openingshoek: Horizontaal 20° maximaal
  Verticaal 25° maximaal
 • Levensduur: De frictie elementen gaan maximaal 50.000 Km mee en kunnen daarna eenvoudig worden vervangen
 • EG-keurmerk: 00-0030
 • Inclusief: Veiligheidsindicator, Boutmateriaal, afstandstukken voor het compenseren van verschillende asdiameters en bedieningshandleiding
 • Tip: Houdt uw trekhaakkogel altijd schoon en vetvrij! Losgekomen lak en vet verhinderen een goede grip van de frictiecups. Het beste resultaat bereikt u door de kogel blank te schuren en te reinigen met thinner.

3 Recensies voor: Al-Ko AKS 1300 stabilisatorkoppeling

 • Perfecte stabilisator echte aanrader
  Toon, 01-08-2016
  Perfecte stabilisator tegen zeer gunstige prijs, kortom een echte aanrader!!
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • Super goede koop
  Toon, 01-08-2016
  Klasse website goed artikel en scherp geprijst, kortom een aanrader!!!!
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
 • prima
  bos, 09-03-2016
  prima ding
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief