Al-Ko AK 300 kogelkoppeling

(1)
Op voorraad

Leverbaar binnen 1-3 werkdagen

De meeste artikelen zijn bij ons voorradig, tenzij anders vermeld. Voorradige producten die u bestelt ontvangt u thuis binnen 1-3 werkdagen.

Ruilen binnen 14 dagen

Bent u niet tevreden met uw bestelling? Dan heeft u na ontvangst 14 dagen bedenktijd om uw bestelling te retourneren. Op het retourneren van bestellingen zijn onze voorwaarden van toepassing, kijk voor meer informatie naar onze veelgestelde-vragen.

Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE

Wilt u de bestelling op het door u gekozen adres laten bezorgen, dan zijn hierop verzendkosten van toepassing. Bij artikelen tot 30 kg zijn de verzendkosten € 5,95. Komt het bedrag van uw bestelling boven de € 50,- dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij artikelen met een gewicht boven 30 kg of afwijkende afmetingen wordt er € 29,95 aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht het aankoopbedrag. Als u de bestelling ophaalt in onze winkel in Schijndel is er uiteraard geen sprake van verzendkosten.

Veilig betalen

Uw bestelling is bij ons in goede handen. U kunt betalen via MultiSafepay, een veilige internetkassa met meerdere betaalmogelijkheden. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Productinformatie: Al-Ko AK 300 kogelkoppeling

De AK 300 kogelkoppeling van Al-Ko is geschikt voor aanhangers met een maximaal totaalgewicht tot 3000 kg. Dit afhankelijk van de wijze van monteren. Deze koppeling kan zowel horizontaal als kruislings gemonteerd worden, hierdoor past de AK 300 nagenoeg alle chassis and trekstangen past.

Ook handig is de ingebouwde veiligheidsindicator waarop gemakkelijk te zien is of de koppeling juist op de trekhaakkogel geplaatst is. Als het juist is gekoppeld zult u een groene cilinder naar boven zien komen. Voor extra veiligheid is de kogelkoppeling voorzien van een ‘dubbele beveiliging’, dit zorgt ervoor dat tijdens het rijden de koppeling op de kogel gehouden wordt via een beveiligingsmechanisme binnenin.

Nog een bijzonderheid van de Al-Ko kogelkoppeling is het handvat. Dit ergonomisch gevormde handvat voldoet namelijk aan de meest recente eisen en is erg laag gelegen, met al voorteel dat het niet in de weg zit bij bijvoorbeeld het openen van de achterklep van uw auto. Aan de onderzijde van deze handgreep zit een slijtage indicator waaraan u kunt zien of de trekhaakkogel van de trekauto of de koppeling versleten is. U kunt ook gemakkelijk zien of de aanhanger goed is aangesloten, is dit namelijk niet het geval, dan blijft het handvat omhoog staan tot deze juist is aangedrukt.

Waar u ook op moet letten is dat de Al-Ko kogelkoppelingen een maximale toegestane openingshoek hebben. Een Horizontale hoek van 20° en een verticale hoek van 25°.

Bij overschrijding van deze maximaal toegestane openingshoek wordt de koppeling overbelast en kan een veilige werking niet langer worden gegarandeerd.
Normaal staat het koppelingstype niet in voertuigpapieren vermeld, dit betekend dat wijziging van de papieren bij het monteren van de nieuwe koppeling niet noodzakelijk is.
Echter komt het voor dat de oude koppeling wel vermeldt is, in dit geval moet de koppeling na montage goedgekeurd worden door de erkende keuringsinstantie en in de voertuigpapieren worden vermeldt ter vervanging van de oude vermelding.

De technische gegevens samen met het keurmerk zijn te vinden in de behuizing van de koppeling.
De Montage is bij alle Al-Ko koppelingen gemakkelijk uit te voeren, echter zijn er wel een paar punten waar u extra op moet letten voordat u de montage uitvoert. Zo wordt geadviseerd gebruik te maken van zeskantbouten M12 met sterkteklassen 8.8 voor een juiste bevestiging. Alle Al-Ko koppelingen zijn EU-goedgekeurd en kunnen daarom ook achteraf gebruikt worden voor montage of ombouw.

Let op! Voor ombouw is het belangrijk dat de montagepositie van de oude koppeling en de Al-Ko koppeling overeenkomen voor een juiste aansluiting!

Specificaties: Al-Ko AK 300 kogelkoppeling

 • Naam: AK 300 kogelkoppeling
 • PLU: 1059702
 • Merk: Al-Ko
 • Maximaal gewicht: Geschikt voor aanhangers met een maximaal toegestaan totaalgewicht tot 3000 kg bij horizontale montage of tot 2300 kg bij kruis montage
 • Kogeldruk: Max. 120 kg
 • Trekhaakkogel: Geschikt voor Ø 50 mm trekhaakkogels, volgens DIN 74 058, 94/20-EG
 • Geschikt voor: Montage op Ø 50 mm trekstangen. Met bijgeleverde opvulstukken ook geschikt voor Ø 45 mm, Ø 40 mm en Ø 35 mm
 • Montagegaten: Horizontaal en Verticaal
 • Gewicht: ± 1,9 kg
 • Materiaal: Staal
 • Aanhaalmoment: 86 Nm
 • Openingshoek: Horizontaal 20° maximaal
  verticaal 25° maximaal
 • EG-keurmerk: 00-0131
 • Inclusief: Veiligheidsindicator, boutmateriaal, afstandstukken voor het compenseren van verschillende asdiameters en bedieningshandleiding

Recensie: Al-Ko AK 300 kogelkoppeling

 • Topper onder de trekkers.
  Glenn, 08-03-2016
  Deze koppeling gekozen voor het trekken van de trailer voor vervoer van wagens. Met Al-Ko zit je altijd goed en tegen deze prijs hoef je niet te aarzelen. Ze was geleverd vlak nadat ik op "kopen" gedrukt had :) Supersnelle en goede service, levering op zaterdag in België. Hoedje af, zowel voor de service als de prijs!
  Algemene indruk:
  Prijs - kwaliteit:
  Gebruiksgemak:
Schrijf uw recensie
Voorwaarden
Nieuwsbrief