De nr. 1 in Keuze en Advies

Skischoenen

Skischoenen

De keuze voor een bepaald soort schoen is onder meer afhankelijk van wat u wilt met uw ski’s. Bij de aankoop van nieuwe skischoenen moet u vooral kijken naar de flex oftewel de stijfheid. Deze flex wordt meestal aangegeven met een getal op de zijkant van de schoen. Hoe hoger dat getal is, hoe stijver de schoen zal zijn. Een stijvere schoen betekent een directere overbrenging tussen u en de ski. Naarmate u meer prestatiegericht bent, heeft u een stuggere schoen nodig.Grofweg varieert de flex van 40 tot 120-130. Een flex van 100 is geschikt voor een sportiever skiër, een hogere flex voor een meer geoefende skiër.
Er zijn duidelijke verschillen tussen dames- en herenskischoenen. Een damesschoen is over het algemeen iets hoger bij de hak en heeft een smallere leest. Herenskischoenen hebben een wat bredere leest en zijn net iets stugger. Daarnaast zijn er twee verschillende soorten binnenschoenen: een basismodel en een luxere uitvoering. Het verschil tussen die twee is dat de luxere uitvoering nog meer naar de voet gaat staan als je de binnenschoen verwarmt met een föhn of na een lange dag skiën.

Schoenen op maat

Een nieuwe trend binnen de wereld van de skischoenen is het verwarmen van de buitenschaal. Merken als Salomon, Atomic en Fischer werken hier inmiddels mee. Bij dit proces wordt de buitenschaal van de schoen in een oven verwarmd. Dit zorgt voor het perfect aansluiten van de schoen op de voet of het juist iets ruimer maken van de skischoen. Fischer maakt met zijn Vacuum Fit niet alleen gebruik van het bakken van de schoen. Door middel van zogenaamde vacuümzakken wordt er ook nog extra compressie op de buitenkant gegeven.

Skischoenen en zooltjes

Voor extra steun en comfort heeft De Wit Schijndel een ruim assortiment zooltjes voor in uw skischoenen. U kunt de stand van uw voeten laten bepalen met de speciale meetapparatuur. Vervolgens kiest u zooltjes die passen bij uw voeten. Heeft u eenmaal een goede zool, dan kunt u een schoen uitkiezen.

Bindingen afstellen

Bindingen zijn de verbinding tussen de ski en de skischoen. Net als bij de schoenen en de ski’s zijn er ook veel verschillende soorten bindingen die op verschillende manieren ingesteld kunnen worden. In de professionele skiwerkplaats van De Wit Schijndel zorgen onze deskundige medewerkers ervoor dat de skibinding veilig wordt afgesteld.

Nieuwsbrief