Rooster Lijst

1/4

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Rooster Lijst

1/4

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Schoenen

Het is logisch dat u veel tijd uittrekt voor de aankoop van ski’s. Ski’s moeten immers goed bij u passen en mogen uw vakantie niet verpesten. Maar de aankoop van een paar skischoenen is minstens net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Te grote of te kleine schoenen kunnen namelijk vervelende blessures opleveren. Leen dus bij voorkeur geen schoenen van familie of vrienden, maar laat u goed voorlichten en neem de tijd een paar uit te zoeken dat echt bij u past. U moet er immers jaren mee vooruit!

Soepele of stijve schoen?

Bij De Wit Schijndel hebben we een zeer ruime keuze aan skischoenen. Voor iedere voet en ieder type skiër, óók voor kinderen. Als u bij ons komt voor de aankoop van een paar skischoenen, kijken we naar een aantal zaken. Allereerst naar de breedte van uw voet en daarnaast naar uw ski-ervaring en gewicht. Beginnende skiërs raden we een soepele schoen aan met een lagere flex (50—80); geoefende skiërs kiezen eerder voor een stijvere schoen met een hogere flex (hoger dan 80). Veel wintersporters kopen hun skischoenen nog steeds te groot wat zorgt voor minder contact met de ski. Gevolg is zwabberende ski’s en een slechter stuurgedrag.

Perfect passende schoenen

Het beeld dat bepaalde merken alleen maar schoenen maken voor brede of smalle voeten klopt niet meer. Ieder groot skimerk maakt schoenen voor ieder type voet. Dus ook als u smalle of juist brede voeten heeft, hoeft u zich niet te beperken tot één merk. Probeer zoveel mogelijk vergelijkbare schoenen uit net zo lang tot u een model heeft dat u perfect past.
Bij De Wit Schijndel kunnen we de schoenen van sommige merken ook op maat maken. Dit kan met de Vacuum Fit Technology van Fisher en de Customfit van Salomon.

Skischoenen bij De Wit Schijndel

Weet u precies welke schoenen u aan wilt schaffen en koopt u liever online? Een groot deel van de skischoenen uit ons aanbod in de winkel kunt u ook op internet vinden; via de links bovenaan deze pagina komt u op de juiste plek terecht. Meer informatie over de verschillende wintersporten bij De Wit Schijndel vindt u op Tips & Adviezen Wintersport.

Nieuwsbrief