Rooster Lijst

1/13

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 13
Hockey

Bekijk eens de volgende artikelen waar onze deskundigen uitgebreid ingaan op Hockey.

Rooster Lijst

1/13

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 13

Hockey

Hockeyers vinden bij De Wit in Schijndel alles dat ze nodig hebben voor het beoefenen van hun sport. In onze winkel en op de webshop bieden wij een indrukwekkende sortering hockeysticks voor ieder type speler. Naast sticks kunt u terecht voor de beste kwaliteit schoenen, kleding, tassen, bescherming, grip & tape en hockeyballen. Bij De Wit Schijndel mag u bovendien sinds 2015 iedere stick uitproberen in een heuse ‘oefenkooi’. Zo weet u altijd zeker dat u met de juiste hockeystick de deur uitloopt.

Passende hockeystick kopen

Bij hockeyspecialist De Wit Schijndel vindt u hockeysticks van o.a. Grays, Kookaburra, Brabo, Dita en Osaka. Allereerst is de lengte van belang; een stick mag niet te lang, maar ook niet te kort zijn. Bij uw keuze krijgt u verder te maken met soepele, stugge of allround sticks. Daarnaast moet u kijken wat voor een soort haak en kromming u wilt. Tot slot bepaalt u de grip: een basisgrip of overgrip? Keepers krijgen te maken met een ander type stick; een verlengde krul en een extra hobbel (curve).

Bescherming voor schenen en gebit

Naast een hockeystick, is een betrouwbare bescherming van groot belang. Scheenbeschermers zijn bij alle competitiewedstrijden verplicht, gebitsbescherming wordt sterk aanbevolen. Er bestaan bitjes die alleen de boventanden beschermen, maar ook die zowel de boven- als onderkant bedekken.
Voor keepers is alleen de helm verplicht, maar bijna alle goalies maken gebruik van een volledige uitrusting die het hele lichaam beschermt en waarmee het doel kleiner gemaakt kan worden.

Tassen voor stick en kleding

Hockeyers, en zeker keepers, moeten veel materiaal meenemen naar een training en een wedstrijd. Een goede en ruime hockeytas is dan onmisbaar. Voor meiden zijn er kleurige en opvallende hockey schoudertassen van Brabo waar de stick via een opening (de sticksleeve) uit de tas steekt. Een losse sticktas is ook een mogelijkheid, dit in combinatie met een sporttas waar de overige spullen een plekje krijgen.
Gaan u of uw kinderen op de fiets de training of de wedstrijd, dan is een rugzak de veiligste keuze. De stick kan dan in de rugzak mee of met behulp van een fietsklem aan de fiets bevestigd worden.
Keepers maken meestal gebruik van een zogenaamde goaliebag waar naast een stick ook kickers, legguards, een keepersbroek, een toque, een bodyprotector, handschoenen, elleboogbeschermers en een helm inpassen.

Hockey bij De Wit Schijndel

Weet u precies welke artikelen voor hockey u aan wilt schaffen en koopt u liever online? Een groot aantal producten uit ons aanbod in de winkel kunt u ook op internet vinden; via de links bovenaan deze pagina komt u op de juiste plek terecht. Onder Tips & Adviezen Hockey vindt u meer informatie. Algemene informatie over allerlei onderwerpen die met Sport te maken hebben, vindt u op Tips & Adviezen Warming Up.

Nieuwsbrief