De nr. 1 in Keuze en Advies
  • Nieuwe collectie Safarica tenten
  • Shinga, fietsen met trapondersteuning waar u maar wilt!
  • 8 topmerken vouwwagens

Kamperen

Nederland is hét kampeerland bij uitstek. Geen volk dat er zo graag en vaak met de tent, vouwwagen, camper of caravan op uittrekt als wij Nederlanders: in 2012 zelfs 3,5 miljoen! Lekker op weg naar de zon in Spanje of Zuid-Frankrijk of juist richting de uitgestrekte wouden van Noorwegen of Zweden. Zoveel kampeerders, zoveel verschillende tenten en vouwwagens ook! De keuze in ons land is ongeëvenaard. Voor lichtgewicht kampeerders zijn er talloze compacte polyester tentjes verkrijgbaar die snel opzetbaar en afbreekbaar zijn en nauwelijks iets wegen. Gezinnen die langere tijd op één plek blijven, kiezen eerder voor een royale katoenen tent die zich ook fantastisch houdt in weer en wind. Wie toch nog meer comfort, luxe en ruimte wil en ook een beetje nostalgie kan waarderen, komt al snel uit bij een vouwwagen.

Voor de kampeerder is het met een tent of vouwwagen echter niet gedaan. Wie langere tijd weggaat, sleept meestal een flinke berg bagage mee. U heeft bijvoorbeeld ook een comfortabele slaapzak en een prettige slaapmat nodig. En omdat u ook tijdens de vakantie gewoon lekker wilt koken, moet u eveneens denken aan een brander, skottelbraai of volledig vierpersoons gaskomfoor. Uiteraard horen daar pannen, servies en bestek, borden en voorraaddozen bij. Waarom zou u het op de camping met minder doen? Om alle spullen die u tijdens het koken nodig heeft netjes op te bergen, staan er handige opbergkasten tot beschikking. En kijk ook eens naar campingkasten waar u kleding in op kunt ruimen zodat het geen puinhoop wordt in de tent of vouwwagen.

Koelboxen en ligstoelen

Belangrijke vraag op de camping is altijd: hoe houden we ons vlees, groente, frisdrank en flesje witte wijn koel? Zeker in de zuidelijke landen is dat erg lastig. Gelukkig hoeft dat geen groot probleem te zijn. De compressor­koelboxen van tegenwoordig zijn zo goed dat u er zelfs tot een temperatuur van -18 graden eten in kunt bewaren. Koelboxen werken op 230 volt, 12/24 volt of gas. Een combinatie van deze energiebronnen is eveneens mogelijk: gas of 12 volt tijdens het rijden en elektriciteit op de camping.
Kamperen wordt ten onrechte wel eens geassocieerd met primitief en afzien, maar de tijden zijn echt veranderd. Campingmeubelen zijn inmiddels zo comfortabel geworden dat u het gevoel heeft of u in uw eigen achtertuin zit. De Wit Schijndel heeft een enorme keuze aan campingstoelen, relaxstoelen en stretchers van bekende merken als Crespo, Lafuma en Bardani. Wie nóg een tandje relaxter wil, kan ook kiezen voor een hangmat of een hangstoel. Voor gezinnen met kinderen kan een opvouwbare picknicktafel heel handig zijn. En ’s avonds bij het eten kunt u beschikken over een ruime licht­ge­wicht camping­tafel om aan te eten of een boek aan te lezen.

Kachels voor tent, vouwwagen of camper

Mocht het echt te donker worden, dan ontsteekt u gewoon een gaslantaarn of een lantaarn die op batterijen werkt. En op koude dagen zet u er in de caravan, camper of vouwwagen eenvoudig een elektrische kachel bij voor extra warmte.

Voor wie meer ruimte wil in tent, caravan, camper of vouwwagen, kan denken aan een voortent of luifel. Zeker als u langere tijd op een plek blijft, is die extra leefruimte erg prettig. Maar ook voor gezinnen met kinderen biedt een luifel of voortent bij slecht weer uitkomst. U ziet het: bij De Wit Schijndel is kamperen voor iedereen!
Veel handige Tips & Adviezen over Kamperen vindt u hier.

Speciaal geselecteerd

Nieuwsbrief